Prime Directive

И да будемо начисто. Вређање мене овде још и може да прође, задаћете коју рану мојој сујети, зарашће, нема везе, али вређање неког другог, на мом блогу, мојој авлији, не дозвољавам. Ово сматрам разбибригом и малом можданом гимнастиком а не огласним простором те ако неко жели некога да прозива, нек` лепо отвори свој налог па удри брате, сестро или шта си већ. Свађа и те клиначке глупости не долазе ни под који обзир! Није цензура већ немање разумевања за приземна срања. Ако ме нешто нервира и диже ми притисак је препирање ради препирања! Двоје не може да разговара ако имају исти став, то је јасно ко летњи дан у подне, али контрирање зарад самозадовољавања личне малограђанштине заиста нема шансу. Аргументовани ставови долазе у обзир, то волим и много ценим и надам се истима. Унапред хвала на разумевању.

Понешто о мени

Моја слика
Половина људи има константну жељу да другима прича приче и објашњава очигледно. Ја спадам у другу половину. Ако имам шта да кажем рећи ћу/откуцаћу овде па кога интересује, интересује. А кога не интересује... изгубио је 10 секунди живота док је и ово читао. Нек` тражи бољу кафану!

... а кога интересује више података о мени:

петак, 27. март 2020.

Серијал. Део: шести. Је л` има лека апотека?

             Дани пролазе, све више људи се опрашта од најмилијих у Европи а у Кини пријављују да се број новозаражених своди на ниво статистичке грешке. Како то?
           Да ли се организам заражених а здравих толико брзо брани изграђеним имуним системом и природним антителима или је нека лабораторијска чаролија у питању? Приликом последњег обраћања немачке жене у медијима јавног мњења, рекла је да тренутно нема ни терапије а ни лека за овај вирус. И ту сам дошао до проблема, како све ово да поставим себи као једначину у реалном координатном систему. Непознатих имам довољно за читав систем једначина. Само је питање шта је овде реално?
              Једна од идеја је да је у питању нека игра моћи. Ми имамо, а ви би хтели? Нудите нам нешто? Стварно? Нећемо ми ништа, управо сада имамо више од вас. Гледаћемо вашу патњу и чекати прави тренутак за победу. Овако неки сценарио је подгрејао и главни поглавица бледоликих преко баре када је покушао да подмити и брдом зелено-крвавих новчаница привуче немачке научнике који су будаласто обзнанили да су на путу открића вакцине. Похвалише се јер су желели да цео свет зна јер је цео свет под притиском али су одмах добили непристојну понуду. Да ли је заиста по среди нека игра моћи са највећим светским играчима? Ако је тако, време је да се мишеви склоне у своје рупе и ћуте молећи се да их неће видети, ни тражити. Могуће је, зар не? Ипак, оно мало здравог разума што је преостало од оптимисте у мени је рекло, није то. 
           Па шта је онда, бога му пољубим? Како су Кинези успели да се извуку из смртоносног загрљаја? Шта их је оспособило и поново на ноге поставило да чак и планирају ускоро да дозволе све културно-спортске манифестације? Како то да окупљања у толико насељеној држави нису више проблем? Зар није речено да је у пичку материну заразан и да се јебено лако преноси са људи, са површина, преко дисајних путева? И то је сад као пуј-пике не важи, је ли? Знам да су Кинези вршили све експерименте који су им пали на памет како би се што боље бранили и заиста верујем да су дошли до резултата који су вредни пажње. Од почетка ове светске пошасти и папазјаније која ју је пратила, и још увек је прати, нисам дошао до података шта су у Кини радили из било којих званичних медија. Нико нигде није пренео да је вирус један од већих и самим тим тежи па брже пада на тло приликом кашљања или говора. Не лебди у ваздуху као многи други пре који су били и много смртоноснији од њега. Да на текстилу преживљава занемарљиво кратко, да на пластичним површинама може да се задржи у животу по неколико сати а на металним до 12. Да не трпи топлоту тако добро као хладноћу. Да га сунчева светлост брзо докрајчи, да као превентиву треба пити топле напитке, чајеве, кафу па чак и топлу воду ако ништа друго. Да маске помажу, које год биле али не превише јер се брзо навлаже а то веома поспешује размножавање вируса. Ово и ко зна шта још сам чуо и начуо a није било из званичних обраћања већ преко медија. Тих података је много, превише чак, а ово што рекох је оно што сам филтрирао кроз мој здрав разум као реално и прихватљиво. Има ли још нешто што нико, баш нико није пренео или "поделио" на некој од друштвених мрежа?
           Верујем да има. Верујем да се свака људска жртва могла, и може, свести на минимум али зашто то заиста није тако, то је, у овом часу, мистерија за мене.

Нема коментара:

Постави коментар

Пратиоци

Претражи овај блог

...

free counters