Prime Directive

И да будемо начисто. Вређање мене овде још и може да прође, задаћете коју рану мојој сујети, зарашће, нема везе, али вређање неког другог, на мом блогу, мојој авлији, не дозвољавам. Ово сматрам разбибригом и малом можданом гимнастиком а не огласним простором те ако неко жели некога да прозива, нек` лепо отвори свој налог па удри брате, сестро или шта си већ. Свађа и те клиначке глупости не долазе ни под који обзир! Није цензура већ немање разумевања за приземна срања. Ако ме нешто нервира и диже ми притисак је препирање ради препирања! Двоје не може да разговара ако имају исти став, то је јасно ко летњи дан у подне, али контрирање зарад самозадовољавања личне малограђанштине заиста нема шансу. Аргументовани ставови долазе у обзир, то волим и много ценим и надам се истима. Унапред хвала на разумевању.

Понешто о мени

Моја слика
Половина људи има константну жељу да другима прича приче и објашњава очигледно. Ја спадам у другу половину. Ако имам шта да кажем рећи ћу/откуцаћу овде па кога интересује, интересује. А кога не интересује... изгубио је 10 секунди живота док је и ово читао. Нек` тражи бољу кафану!

... а кога интересује више података о мени:

петак, 2. новембар 2012.

Хелена

                Богиња плодности, некада давно, у Спарти. Грчка митологија каже да је она рођена из једног јајета као ћерка Зевса и Леде, која је Зевса завела претворивши се у лабуда (!). Чини ми се да ни сами Грци не би могли да објасне шта је Зевс радио са лабудом, али то је већ нека друга прича.
            Хелена Тројанска је била, како кажу, најлепша жена свог времена. Сваки мушкарац који ју је видео, желео је да буде са њом. Била је киднапована већ са 12 година, па се удавала за погрешне, па је избио рат по којем се снимљен филм, бла, бла, бла. Цела прича о Троји би одавно пала у воду да није Бред Пит био у једној од улога у филму. Наравно, ни Хомер је није заобравио у својој Илијади, па ни Гете у Фаусту као ни Жак Офенбах у оперети "Лепа Хелена".
           Американци, тј. они први досељеници, нису баш блистали када је било потребно давати називе местима која су оснивали тако да данас тамо постоји десетак градова са овим именом.
               Света Хелена тј. Хелена од Константинопоља је била мајка једног од владара Римског царства, Констанина Великог. Поред тога што је била мајка веома битном владару који се није много мрштио на хришћане, приписује јој се и проналазак три крста на којима су били разапети Христ и два лопова са њим. Истина и митологија су се у овом случају баш, баш помешали.
           Не знам зашто, али кад год ми је неко раније спомињао ово име, прва асоцијација ми је била глумица Хелен Бонам Картер. Није мегазвезда али у свакој улози, коју сам ја одгледао, она је бриљирала. Ко не зна о којој глумици се ради, нек` погледа филм "Борилачки клуб". 
                 Само значење имена, које потиче од грчког имена Хелен, означава "сунчеву светлост, сунчеве зраке". Баш због ове чињенице ми је потпуно сулудо коришћење овог имена у великом броју игрица у доста негативном смислу. Као нпр. "затвор Хелена" у игрици "Легенда о Змају" ("The Legend of the Dragoon") који је тамо познат по окрутности и да "ко тамо уђе, неће изаћи напоље". Или је тамо нека чаробница као у игрици "Мач Новог света" ("The Sword of the New World"). Где је у затвору сунчева светлост и откуд опакој чаробници сунчеви зраци који означавају живот а не смрт?
               Пре пар дана сам сазнао да ће се, за мене, најважнија Хелена од свих Хелена на овом свету, родити крајем марта или почетком априла следеће године. Мирко добија сестру. Љуби је тата.

9 коментара:

  1. Одговори
    1. Опрости, давно сам прочитао коментар али никако да одговорим. На послу ми је сад блог страница администраторски забрањена. Подпада под категорију "Gambling, Porn, Games". Нисам сигуран шта је од ова три али једно, очигледно, јесте...

      Избриши
    2. e, izvadio si se sad, jer i na još jednom od poslednjih postova je bio samo 1 komentar, moj... :)

      Mirkoni, javi se, da te pitam nešto!

      Избриши
  2. Kakve lijepe vijesti u kafani.Cestitam od srca obojici!Tura od mene za citavo drustvo,veliki pozdrav staroj ekipi!
    Lomi,Malena,uzivajte,imate najvece dragocjenosti-jedno drugo,porodicu,djete,tj.djecu,u novom ste stanu,gradu,nekako mi se cini da se sve polako slozilo na svoje mjesto!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Тина!? Ти ли си? Таман сам већ помислио да си у земљу пропала кад ето те. Драго ми је што си свратила. Хвала ти на честиткама. Пиће је послужено, мада се друштво мало осуло...

      Избриши
  3. 'Ajd' i ja da čestitam... i Gazdi i Uličnom. Kanda to inostraNJstvo pozitivno utiče na potenciju i fertilitet. Pritom, mislim da je administrator lukavo i precizno prepoznao temu ovog astala. Kad se malo bolje razmisli ima tu i gamblinga, porna a i gamesa. Nisu ni kompjuteri više tako glupi pa čitaju između redova.

    Nisam se osuo, uredno čitam a i GLEDAM astale (volim ja fotke, vizuelac). Šta da kažem, "read only mode"...

    Pitaj, Ulični. A imam i ja pitanje za tebe...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Хвала Миркони, хвала. Да л` је у питању то што смо "овде преко" или нешто друго... немам појма.

      Ти би фотке, а? Видећу шта могу да учиним по том питању.

      И није вам "нека фора" да се овде дошаптавате а негде друго разговарате. Не смета ми, далеко било, већ сам радознао. :) Бар реците где се домунђавате, нећу да сметам, обећавам.

      Избриши
    2. Ma, ništa Mirkoni, samo sam hteo na da te izmamim... :)

      Избриши

Пратиоци

Претражи овај блог

...

free counters