Prime Directive

И да будемо начисто. Вређање мене овде још и може да прође, задаћете коју рану мојој сујети, зарашће, нема везе, али вређање неког другог, на мом блогу, мојој авлији, не дозвољавам. Ово сматрам разбибригом и малом можданом гимнастиком а не огласним простором те ако неко жели некога да прозива, нек` лепо отвори свој налог па удри брате, сестро или шта си већ. Свађа и те клиначке глупости не долазе ни под који обзир! Није цензура већ немање разумевања за приземна срања. Ако ме нешто нервира и диже ми притисак је препирање ради препирања! Двоје не може да разговара ако имају исти став, то је јасно ко летњи дан у подне, али контрирање зарад самозадовољавања личне малограђанштине заиста нема шансу. Аргументовани ставови долазе у обзир, то волим и много ценим и надам се истима. Унапред хвала на разумевању.

Понешто о мени

Моја слика
Половина људи има константну жељу да другима прича приче и објашњава очигледно. Ја спадам у другу половину. Ако имам шта да кажем рећи ћу/откуцаћу овде па кога интересује, интересује. А кога не интересује... изгубио је 10 секунди живота док је и ово читао. Нек` тражи бољу кафану!

... а кога интересује више података о мени:

петак, 21. децембар 2012.

Толико о томе

              Маје и њихов календар. Замајавање на ову тему је почело још пре пар година. Као да неко просто "жели" да се догоди огромно срање и све сјебе. Толико се причало о тзв. смаку света да је то већ постало несносно а ја сам у једном тренутку, много пре данашњег дана, пожелео да се најцрње сумње обистине пре времена, скењају њихове планове за продају магле и да све оде у курац само да престану да балаве на ову тему! Несрећне Маје нису ни у најлуђем сну сумњале да ће обичан календар да изнедри оволику ујудурму.
               Као што рече неко, преживесмо. Надам се да речи на ову тему више неће ни бити. Доста је било. И да је од бога, много је, брате мили... Многи су се обогатили, као на пример, онај лик што се развалио од прављења склоништа као да је смак читаве планете локална ствар, типа ураган, затим холивудски продуценти који су се омрсили кроз филм "2012" и многи други спретни "предузетници". Многи ће због овог дана дуго видати ране и враћати живот у нормалу као они нерећници у француској селендри, заборавих име, која је већ и превише дуго мета лудака који се склањају од смака света. Опет, чини се, и они су то видели као локално чудо. Ако је неко стварно, али стварно хтео да се "спаси", требао је да иде или у земљину орбиту или на неку другу планету. Али авај, "Ентерпрајз" и тзв. брзина "Ворп 7" још увек нису измишљени... 
             Данас је неко, негде преминуо. Сигурно јесте. Тај неко је некоме, ко и даље живи, значио све на овом свету. Тај губитак је учинио да данас за њега, и само за њега, буде смак света. У то сам потпуно сигуран. Сви други су позери, кукавице које се боје судбине и нерадници који радије кукају над свакодневицом него да нешто направе од свог живота. Оливер Тошковић је то лепо рекао и ја после овога заиста немам шта рећи на ову тему: "На сличан начин опстају различити облици сујеверја, јер иако можда већина људи и не верује да ће се нешто лоше десити ако ради на тзв. црвено слово, ипак одбија да ради, јер потенцијални губитак већи је од уложеног напора да се не ради тог дана."

4 коментара:

  1. Odličan šlagvort da ovde podelim link(ove) ka nečem najsmešnijem u srpskoj TV ponudi poslednjih godina. Ova ekipa je sama sebe prevazišla (prethodni projekti su "Noćna smena" i "Velika Srbija", ima nešto na YT). Najnoviji serijal je "Državni posao".

    Tematska epizoda - RTANJ:

    http://www.youtube.com/watch?v=W2NFLLocjQM

    Linkovi ka svim epizodama (preko 60)...

    http://www.youtube.com/playlist?list=PLKPTs12LK-ik7R7BX1geb6bU9XGHDmk_Q&feature=plcp


    Smeh zagarantovan!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Хвала за линкове. Допадају ми се јер су у форми кратких скечева. Нема дугог смарања и развлачења.

      Избриши
  2. Viši inspektor Bešević4. јануар 2013. 06:38

    Gazda,zaboravio si na smak sveta po julijanskom kalendaru...ne znam da li je to proslo? :))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Искрен да будем, појма немам на шта тачно циљаш!

      Избриши

Пратиоци

Претражи овај блог

...

free counters