Prime Directive

И да будемо начисто. Вређање мене овде још и може да прође, задаћете коју рану мојој сујети, зарашће, нема везе, али вређање неког другог, на мом блогу, мојој авлији, не дозвољавам. Ово сматрам разбибригом и малом можданом гимнастиком а не огласним простором те ако неко жели некога да прозива, нек` лепо отвори свој налог па удри брате, сестро или шта си већ. Свађа и те клиначке глупости не долазе ни под који обзир! Није цензура већ немање разумевања за приземна срања. Ако ме нешто нервира и диже ми притисак је препирање ради препирања! Двоје не може да разговара ако имају исти став, то је јасно ко летњи дан у подне, али контрирање зарад самозадовољавања личне малограђанштине заиста нема шансу. Аргументовани ставови долазе у обзир, то волим и много ценим и надам се истима. Унапред хвала на разумевању.

Понешто о мени

Моја слика
Половина људи има константну жељу да другима прича приче и објашњава очигледно. Ја спадам у другу половину. Ако имам шта да кажем рећи ћу/откуцаћу овде па кога интересује, интересује. А кога не интересује... изгубио је 10 секунди живота док је и ово читао. Нек` тражи бољу кафану!

... а кога интересује више података о мени:

петак, 6. јануар 2012.

Христос се роди...


         Нисам велики богомољац али волим ове велике црквене празнике. Рекао сам и пре, то је зато што се тада доста људи скупи па се увек свашта чује и пречује. Ове године ћу га први пут прославити на другом месту. Не мари.
          Ко је славио католички Божић, нек` му је сретан. Ко је славио Нову Годину, нек` му је срећна и да му ова година буде боља од прошле. А ко слави православни Божић, поновићу наслов: „Христос се роди!“
        Заиста желим свима да буду бољи и да нам свима буде боље. Увек полазим од себе. Доста тога сам испланирао за следећу годину и нека успем у половини планова, бићу задовољан. Ценим да свако мора имати неке планове, жеље, снове бар! За крај, овог малог стола, ћу цитирати увек речитог Петра Поповића: „Сиромашан човек није онај без пара, већ који живи без сна. А сан није оно што видите кад спавате. Сан је оно што вам не допушта да спавате.“
            Ваистину се роди!

14 коментара:

  1. Vaistinu se rodi!
    Neka vam je sretan i cestit Bozic,dragi gosti,posebno Lomitelju,Lajci,Swoosh,Inspektoru,Mirkoniju,Hypatiji,Ulicnom Muzicaru,sve od srca vam zelim najljepse!!!
    Lomi,svarticu kasnije na jaku kafu,ne moj zivota ti,da me nudis nesto da jedem:)))
    Ako kako mogu,najradje bi svratila u nekoj trenerci(mada nije uredu,znam),necemu sto je na lastis,popucacu po svim savovima...Kazu posna hrana...pa dok dodje do ribe,a preko pasulja,paprike,kojekavik pita,suvog voca,i svega onog sto je obicaj,idi bre,ajoj!!!!
    E,spremi i rasola,ako ti preostalo,ko zna ,mozda ce da treba:))))
    Jos jednom,Sretan Bozic(e, sad me malo drma nostalgija,za velike porodicne praznike se nekako prikrade...)

    ОдговориИзбриши
  2. Opet ja:)
    Ovaj,da me pogresno neshvatite-juce se postilo,i jedva mjesta ostavilo za danas,tj.svi vucemo posljedice od pasulja...
    Dijete mi je naslo paru u pogaci,pa sreca najveca,mada mi je i muz veeeliko dijete,jer bi se rado mjenjao sa cerkom!
    Malo bi bride tabani,"tabanjam"od ranog jutra,ali sad ce i rucak da bude gotov,pa poslije polako,pa Bozic je!
    Gdje je moja kafa?:)

    ОдговориИзбриши
  3. Тина, не верујем да те је ико погрешно разумео али ако је било толико пасуља, не излазите из куће. Могао би неко да позове ватрогасце... ;)

    А кафа је свеже скувана. Ставио сам још једну, ако је којим случајем још неко за.
    http://withfriendship.com/images/h/36777/Turkish-coffee-picture.jpg
    И наравно да можеш у тренерци да банеш овде, није проблем. Па за бога милога, знамо се! ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Viši inspektor Bešević8. јануар 2012. 01:48

    Vistinu se rodi!
    Svima srecan Bozic i zelim svaku srecu i uspeh u zivotu.
    Sto se tice krkanluka,nisam se istakao ove godine,jer sam pred Ng na nekom posebnom rezimu ishrane (losa mi je krvna slika),mada sam i od letos takodje izbegavao meso i mesne preradjevine,masno itd. Organizam mi se brzo navikao za divno cudo...jedem neke "sitnice" i ne smeta mi,niti osecam neku glad.
    Jedino to sam jutros cepio malo pite sa sirom i za rucak malo svinjetine i to je sve.
    Ziveli!

    ОдговориИзбриши
  5. Ljudi, ja sam vam već čestitao Novu 2012. (kad sam se odjavljivao polovinom decembra).

    Ostalo, ono što je vezano za Crkvu, njene praznike i njene hirove u vezi sa kalendarom me ne zanima, pa ne bih o tome...


    Hipi, samo napred i... ne okreći se, sine!


    Svuš, čekamo novosti.

    Ono za čestitke preko SMS-a... Imam savet: Onima koji vam pošalju pesmicu, samo vratite istu, bez ikakvog dodatka. :) Jedino promenite ime, AKO IMA vašeg u SMS-u (to je ređi slučaj).

    ОдговориИзбриши
  6. Narode, srećan vam Božić. Iako nisam vernica, Božić je moj omiljeni praznik, mnogo ga više volim od Nove godine. Ja sam ga po običaju provela sa svojima. Moji + stric, strina i njihova deca. Bilo je lepo, kao što uvek i bude, ali sad ne bi loše došla neka dijeta. :D Sarma, zapečena piletina, gibanica, torta, ruska salata, neki drugi kolači... Bila je i jagnjetina. Srećom, to ne volim. :DDDD

    ОдговориИзбриши
  7. Ajmo, sistematski pregled!

    http://www.speedtest.net/

    ОдговориИзбриши
  8. Vaistinu se rodi!

    Ja Bozic obozavam, osim sto se okupi cijela familija, okupi se i svo drustvo. Ja sam bila kod svojih i bilo mi je divno, 5 dana sam slavila, jela i sto bi moja mama rekla nosila svetu vodicu jer sam jako kratko bila u samoj kuci. :)

    ОдговориИзбриши
  9. Ah, kad će taj novi astal. Ovi svečarski su poremetili dinamiku. Ali, ne lezi vraže, sutra je Nova godina... :)

    ОдговориИзбриши
  10. Primećujem promenu u formi blogspota. Sada postoji mogućnost "ODGOVORI" za svaki komentar. Biće lakše za komunikaciju, samo da se "zapalimo"...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Radi fino. Jedino što ova belina ne ide baš u prilog. Primećujem, takođe, da su vremena zeznuta. Teško da bih ikad, igde, ostavio komentar u pola šes' ujutro. Pa nisam ja Inspektor (a i Ulični).

      Избриши
  11. Dragi moji gosti, kuckam vam sa telefona i nekog besplatnog bezicnog interneta. Oprastajte sto me nema cesce ovde ali posao je posao i cele nedelje sam daleko od svih. Verovatno cu i sledece. Jebi ga...

    ОдговориИзбриши
  12. Будући да долазим из сеоцета из околине Хамбурга, исто је на Елби, искористићу следећи израз: "Упловио сам у луку!" Сад сам уморан и никакав па опраштајте, нови сто ћу сутра да поставим, може?

    ОдговориИзбриши

Пратиоци

Претражи овај блог

...

free counters