Prime Directive

И да будемо начисто. Вређање мене овде још и може да прође, задаћете коју рану мојој сујети, зарашће, нема везе, али вређање неког другог, на мом блогу, мојој авлији, не дозвољавам. Ово сматрам разбибригом и малом можданом гимнастиком а не огласним простором те ако неко жели некога да прозива, нек` лепо отвори свој налог па удри брате, сестро или шта си већ. Свађа и те клиначке глупости не долазе ни под који обзир! Није цензура већ немање разумевања за приземна срања. Ако ме нешто нервира и диже ми притисак је препирање ради препирања! Двоје не може да разговара ако имају исти став, то је јасно ко летњи дан у подне, али контрирање зарад самозадовољавања личне малограђанштине заиста нема шансу. Аргументовани ставови долазе у обзир, то волим и много ценим и надам се истима. Унапред хвала на разумевању.

Понешто о мени

Моја слика
Половина људи има константну жељу да другима прича приче и објашњава очигледно. Ја спадам у другу половину. Ако имам шта да кажем рећи ћу/откуцаћу овде па кога интересује, интересује. А кога не интересује... изгубио је 10 секунди живота док је и ово читао. Нек` тражи бољу кафану!

... а кога интересује више података о мени:

недеља, 15. август 2010.

Да се ми мало упознамо, а?

Почео сам ово блоговање а да се нисам ни представио. Јесам некултуран... :) Ако је неко помислио да ћу сад да почнем као у мурији име, презиме, адреса... грдно се зајебао. Иво Андрић је рекао: „Проговори па да видим какав си“ и у праву је. Ово моје писаније овде доста говори о мени али има ту још понека појединост коју бих воле да поделим са онима који овде, намерно или случајно, залутају.
Студирао сам и дипломирао Машински факултет у Београду. Да ли сам задовољан овом чињеницом? Јесам. У потпуности. Не због тога што радим у струци већ једноставно је то-то. Одговара ми тај начин размишљања. Увек сам волео да схватим како нешто ради тако да су моје детињство преживела можда два, три аутомобилчића. Све сам их отварао да бих провалио шта има унутра. Чинио сам то тако прецизно да их више нико није могао саставити. Аутомобиле и дан-данас волим. Посао ми није у било ком погледу везан за њих али их волим. Прија ми све што има точкове и мотор са унутрашљим сагоревањем. Јебеш електро-срања и којекаве друге џиџабоце. Нисам против заштите околине али то није трајно решење. На ову тему бих могао доста али нећу… Пратим готово сваку врсту ауто-мото трка. Од широм света популарне Ф1, преко трка туристичких аутомобила, којекавих релија и трка камиона до трка мотора. Тада не идем нигде већ се ко биљка посадим пред тв па упијам. Дао сам души одушка па сам себи приуштио пар пута уживо мирис свежег и сагорелог бензина помешаног са мирисом кочионих облога и сагореле ламеле… Мораћу још који пут. Понекад мало провозам картинг, чисто да ме жеља мине…
Волим сунце и природу уопште. Умеју бубе, глисте и сви остали летећи инсекти да засметају али није фрка. Поготово ми прија да се разбашкарим у хладу неке воћке и тада уживам у звуку природе која ме окружује. Шуштање лишћа, по нека птичица се чује, неко псето негде залаје, мува или штогод слично прозуји поред главе… У стању сам тако да седим и по неколико сати. Само се очни капци померају јер ми се не приспава. Уживам :) Кум ме је зајебавао да сам као Фердинанд, онај бик из цртаног филма који је „само мирно седео и мирисао цвеће.“ Комшиница се бави хороскопима и тим чудима па ми рече да се баш уклапам у мој хороскопски знак, бик. У то се не разумем те ми је то само онако, успутна информација. Ако неко хоће да седне поред мене током тог мировања, замолим само да се не креће, не шушка, не пита било шта већ само да мирује... У последње време ми за ово служи тераса у вечерњим сатима када нема пуно саобраћаја па уживам уз можда неку кафицу, на пример... Кад нема ни ове могућности прија ми и да се испружим на кревет, ставим слушалице у уши, искључим светло и пустим неку музику... али лагано, тихо... Опет без узнемиравања... :) Пуњење батерија, сви то морамо понекад да радимо, на овај или онај начин, зар не? Ово моје некоме звучи поприлично пензионерски али ја се најбоље осећам кад мирујем. Посматрано са научне стране, систем је најбољи кад има минимум потенцијалне и кинетичке енергије, што ће рећи: треба лежати :) и то по могућству што ближе поду. Черчил је рекао: „Кад год помислим да би требало да седнем, ја легнем“ и доживео је дубоку старост.
Нервирају ме неке, по мало посебне, ствари. Али стварно. На првом месту је глупост. И то не она „богом дана“ већ она коју је направио неко ко је потпуно свестан исте. Ово је можда уобичајен извор нервозе али ми сметају и звуци храњења. Звуци „обраде хране“ :) Сркање, мљацкање, ако је тишина у просторији и звук жвакања и гутања који допире чак и кроз затворена уста, па чак и онај звук када неко једе нпр лубеницу и неће да му побегне слатки сок па сркне и слично. Али то ме чини у тренутку нервозним, као што неко не воли шкрипање по металу или по школској табли па се најежи или унервози. Има коме све ово кажем па ми учине и покушавају да се суздрже. Има и оних којима из пристојности и поштовања тако нешто не могу рећи. Као што је мој ујак. Човек срче... страшно срче. Када усисава супу из кашике све ми се чини да ће и кашику да искриви ка устима колики подпритисак прави. Једном ми је рекао: „Слободно срчи, немој да се устучаваш.“ Он је један веома гостољубив домаћин-човек па је хтео да ме „опусти“ :) Имао је добру намеру…
Нисам намћор и песимиста. Колико се брзо наљутим, још брже се и одљутим. Много тога опраштам. Понекад и превише. Било је момената који су ишли и на моју штету али такав сам. Нисам ни са ким у било којој форми свађе или „не причамо“ трипу. Можда зато што сам јединац па сам развио способност неконфронтације са људима. Свима дајем шансу али чим је први пут прокоцка, само се окренем и одем. Кад ја могу да дам све од себе кад ми је стало до некога, нечега, па може и тај неко, јеби га брате. Не трошим енергију на глупости и испразне приче.
Не волим тишину. Читаво школовање сам завршио уз радио или неку музику.
Не волим ни сирће нити било шта што има везе са њим. Тешко је поверовати али ја киселе краставчиће не могу ни да смислим. Туршија, краставчићи, паприке и слично, јок. Зими само кисели купус. И кап сирћетне киселине чини да се сав стресем, што би рекао Лане Гутовић у својој представи „Сасвим обично вече“: „Кисело, кисело... на сестру да намигнеш!“ Е тако и ја могу на било кога да намигнем кад пробам сирће.
Поред моје жене, коју не да волим, већ обожавам волим још и моје родитеље, моје кумове (три моја најбоља пријатеља за које могу рећи да су ми и браћа, у пуном значењу те речи, а касније смо испреплетали и кумства: Кизу, Салета и Николу), затим кафу али ону „турску“ домаћу, црну, јаку и без шећера, а ако ње нема може и кратки еспресо, чоколаду са много какаоа (може и она за кување), цеђени сок од наранџе, млеко, домаћу ракију у малој количини, коктел мохито за „фенси ситуације“, домаћу кухињу (волим и да кувам па ми то није неки проблем) и то поготово јела која се једу „са кашиком“, блуз, џез, рок, електронску музику, од народњака Мирослава Илића (ишао сам и на фолклор па ми прија кад „рамоника“ лепо засвири) а могу да прођу и тамбураши са Звонком Богданом или без њега, Србију, Звезду, жене (на њима прво оценим „доњи део леђа“ и ако задовољи стандарде, идемо даље), Мерцедес, волим да цртам (комплет за цртање чини: графитна оловка, гумица, папир и ја; али не и портрете), стрипове, књиге (само ако прича запосли мозак док се чита), филмове (не толико хороре јер иако сам одрастао понекад се ипак истрипујем) али можда више од свега овога волим чињеницу да ћу бити тата! :)
Једна од ствари у животу које сам желео да остварим је у току, моја жена ми тренутно помаже у остварењу те жеље, али има још пар ствари које бих волео да урадим у животу. Да научим италијански и јапански, да добијем дозволу за мотор и да возим исти, наравно, и да научим да свирам гитару. Не тражим много од живота, зар не?

55 коментара:

  1. Viši inspektor Bešević16. август 2010. 07:31

    Ovo ne volim,mada ce biti malo duze,jebga.
    Ne znam sta bih okvirno o sebi rekao sto vec nisam,ali potrudicu se. I,lomitelju,iskoristicu deo tvog teksta da popunim svoje praznine. :)
    Kao prvo automobilcici...nikada se sa time nisam igrao,niti mi je masta bila takva da se pitam sta ima u daljinskom upravljacu,satu,auticu i sl.:)) Celo moje detinjstvo proslo je u jurnjavi za loptom i u voznji bajsa. Fudbal sam igrao bukvalno po ceo dan. U vise navrata sam i trenirao,bez nekog posebnog uspeha. Po licnoj proceni,bio sam klasican napadac,pokretan i startan,ali su me treneri stavljali ili u sredinu (sto i nije tako lose) ali ja nisam bio neko ko moze da drzi loptu u nogama,sto je bitno za igraca sredine terena...ili su me cak stavljali i na krilo,sto je za mene bila TOTALNA ludost jer nisam bio dovljno brz na duze staze. Bio sam startan, na 10-15m pravim odmah veliku razliku i non stop sam menjao strane i otvarao se,sto je vise nego dovoljno za napdaca u tom tinejdz uzrastu,ali ako treba da se izgura sa loptom 30 metara tu je vec znalo da bude problema.:) Sutirao sam sa obe noge,levom malo slabije,ali dovoljno dobro da ne gubim vreme i prostor na prebacivanje lopte na desnu.
    Ne jedem tursiju,ni kiseli kupus,ni najveci deo zimnice...krastavce kisele jedem. Normalne krastavce ne jedem,kao ni paradajz...ni gomilu drugih stvari sto voca,sto povrca. Jedem skoro sva kuvana jela,moze i bez mesa...mada obozavam rostilj.Pite i peciva,jogurt,mleko SATIREM. Lakse mi je da kazem sta jedem,nego sta ne jedem. Mada prirodno imam jaku konstituciju,sto je moja keva ceo zivot koristila da mi uvali kese i cegere da joj nosim. A u vojsci sam da DLAKU izbegao zaduzenje onog mitreljaza M-(jebem li ga koji broj) samo zato sto je bilo par momaka moje konstitucije,ali visokih,par cm visi od mene,pa je to presudilo,inace bih NAJEBAO! :)
    Cesto vicem kada pricam,i zbog toga mnogi misle da se derem na njih,ali ja samo tako pricam,takav mi je glas. A kad se derem,to je onda ozbiljno,hehehe. Ali znam i da cutim...itekako.
    Najvise uzivam kada se ujutru izlezavam po krevetu,kada ustanem oko 9h,a krevet napustim tek oko 10 ili 11h i to samo zato sto me potera u wc. :)) Inace ne spavam puno, oko 6 sati mi je sasvim ok. Mozda popodne jos 1 sat,ali kako kad. Covek sam koji generalno voli da radi i kada radi radi krvnicki,ali kada uzmem da odmaram ne jebem ceo svet ni 2%.

    ОдговориИзбриши
  2. Viši inspektor Bešević16. август 2010. 07:35

    (Nastavak)
    Muzika: 90% RnR,domaci i strani, bukvlano sam odrastao na Azri,ali buklvano.kao mladji sam slusao i malo vise metala,ali uglavnom sve sto ima veze sa RNR. O ostalim vrstama muzike ne mislim NISTA lose. Ako moram da odaberem omiljenog narodnjaka,mozda...Vesna Zmijanac.:)) Svirao sam bubnjeve nekada.
    Od nekih zanimljivih stvari...(mozda malo bude delovalo kao hvalisanje,ali dobro...)
    Imao sam srece da radim na mestu gde se svaki dan vidjaju poznati (u vecem delu sveta). Showbiz. A imao sam i prilike da obidjem Pentagon (znam da se mnogima u Srbiji to ne bi svidelo,ali eto),iznutra i spolja.Posle 9/11, hehehe. I jos mnogo mesta.
    Za jednu Lady,sa visokim poslovnim polozajem u jednoj velikoj svetskoj firmi, bih dao litar krvi za sve sto je bez reci uradila za mene. Iako nije morala nista. Bicu joj zahvalan do groba.Sliku cu da joj uramim. Za jos jednog coveka,mog brata-prijatelja van,takodje. Za jednu Mariju bih dao preostale litre krvi. :) Zadovoljan sam svojim prijateljima i volim ih.Najvise ih volim u kafani uz rostilj. :)) Porodicu naravno. Trenutno,moja omiljena zabava je jedno francusko bebce.
    Odsluzio sam vojsku u nekim kurcevim posebnim jedinicama,normalan sam,normalno se i ponasam, shisam i oblacim :)) , zivim relativno skromno,jer ne osecam potrebu da mi treba nesto puno vise.Nisam bogat,iako zivim van.:)) Okoreli sam navijac Crvene Zvezde zbog koje sam dosta toga prevalio preko ledja,glave i dzigerice,kao i jos neki moji drugari. Jedini sam navijac te vrste u familiji. :) Mislim da veceg srpskog nacionaliste od mene svet video nije,ali taj moj nacionalizam je mnogim Srbima nerazumljiv. Moj san je Srbija kao JAPAN ili Norveska. Ne pijem,ne pusim i ne drogiram se. Zdravlje mi je dobro. :) Omiljeno pice:kisela voda.:)Na zeni PRVO gledam DUPE (da se ne lazemo) pa sve ostalo. Jer ako DUPE ne zadovolji,tesko da ce bilo sta drugo da zadovolji,a ako DUPE zadovolji,onda na mnoge druge nedostatke moze da se ZAZMURI,hahahaha!Iako sam se sada zaljubio u prste,oci i usne. Dupe je naravno odlicno. :))) Ako bude potrebe i ako se setim dodacu jos nesto. :) Nadam se da je bar nesto od ovoga interesantno. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Да се не лажемо :) ... него сам ја хтео да будем "политички коректан" па да не одбијам у старту све припаднице женског пола које ово читају а неће да сврате. `Ајде бре девојке, слободно, смириће се и инспектор, а у принципу и није лош ;) Волимо вас ми, само се правимо.
    Бајс сам заборавио... вероватно зато што га дуго нисам возио. И ја сам на њему проводио много времена. Фудбал сам увек хтео да играм али како сам био јебено најмлађи у крају, било је "Е, ти мали, `ајд ти на го и сери много!" Био сам мета за гађање лоптом али сам научио да се браним и да браним тако да сам добар голман. :) Касније сам нашао боље годиште под кошем па сам се и тим замлаћивао. Замлаћивао сам се јер нисам никад довољно порастао за тако нешто а био сам скочан. Наставник физичког је хтео да ме убаци у Одбојкашки клуб Црвена Звезда, мало је рећи да на сам помен имена мени срце `тело из груди да скочи, а био сам пети разред. Елем, требало је да будемо у једну суботу око 6ч на стадиону те исте Звезде. Али, моји нису хтели да ме буде! јер су мислили да се онај шалио са мном! Не да сам био бесан, већ... Наставник се на мене извикао, како сам га изневерио а ја сам му послао ћалета на следећи састанак. Ћале је пар дана после ћутао али ми је касније веровао све што сам му говорио. Због исто тако јаче конституције хтели су да ме задрже и у ватерполу после школе пливања. Исто Звезда! :) Али, пресушили им базени и од тога није било ништа... Завршио сам у карате клубу "Земун" где је главни тренер доста пио, иако је био ликчина на квадрат, и тако се клуб лагано али сигурно распадао. А био сам трећи у Београду у борбама у тешкој категорији, само црвени појас и осми разред са 76кг живе ваге... Било и прошло... Током свега овога сам био фолклораш :) Због толике активности тада, данас имам проблем са премало физичке активности, па и неких 5 до 10 кила вишка, које су ту и смеју ми се :) Жена каже, то ти је таман, па се тешим да сам супер! ;) Поздрав мојој маленој јер знам да ово чита... Ово није приватизовање јер је ово моја кафана :) Споменух кафану и управо се сетих да сам у војсци последње месеце провео као "кафе куварица" у бифеу у касарни. Тамо су ми класићи одштампали и залепили на врата "Кафана код Дајца" јер сам знао да захрчем и да при том звучим к`о Дајц на прво паљење после дуге зиме! :)

    ОдговориИзбриши
  4. Viši inspektor Bešević16. август 2010. 21:55

    Folklor je mnogo jaka stvar. Ja ga nisam voleo,ali imao sam jednog drugara i jednog bivseg kolegu koji su se bavili folklorom...obisli su skoro celu Evropu,ovaj jedan cak bio i u Brazilu. LUDILO!!! Plus,ribe...ovo ono...NARAVNO! :)

    ОдговориИзбриши
  5. фолклор јесте јака ствар али у КУД-у у којем сам ја играо то и није било баш тако. Био је то мали аматерски КУД и био је сјебан везама и везицама. Постојала је постава које је уиграна и која је путовала. Али само по Србији. Ја сам био у тој постави. Једном приликом, не сећам се више повода, играо сам чак и на Тргу републике али "инострансрво" нисам ни видео. Разлог су везе и везице због чега су у прву псотаву ускакали ликови који су били лошији али су тате кеширале да путују. Мој ћале је хтео исто да одради за мене али му нисам дао. Једноставно сам баталио... Фолклором сам се бавио из љубави према свему томе а не због путовања. Она су сјајан бонус у целој причи. Иначе, путовало се, и те како се путовало. По месец дана у Италији, Француској, Шпанији и Португалу па кући а ишло се и у Русију. Источне варијанте је спонзорисао Карић али то је био "само тићу" фазон. Додуше, рибе и рибице... то је већ друга прича. Мада ми је недостајало то путовање на дуже стазе за остварење свих снова :) И кад сам се таман лепо тамо усталио почеле су да ми излазе по фаци јебене бубуљице! Сваки усрани дан по једна побели. Е то је било одвратно мени а могу мислити како су ме рибице гледале...

    ОдговориИзбриши
  6. Viši inspektor Bešević17. август 2010. 17:23

    Znas kako,putovao sam dosta po inostranstvu (posebno dosta za nase uslove),ali sam putovao i po Srbiji. I to je jako lepo. Skoro da nema veceg grada u Srbiji koji nisam video. A znam ljude koji ceo zivot nisu makli dalje od 3 ulice nize u kojoj su rodjeni. Dve ulice nize im je bila skola,a 3 ulice nize posao i to je to. Tako da je to sa KUDom lepo ,pa makar i po Srbiji. Jer treba videti i NS i SU,i Nis,Cacak,Vrsac,Kragujevac,Zrenjanin,Kraljevo,Krusevac...sve na 100-200km u krug,a tako razlicito.Ja sam bio,recimo,totalno zatecen Nisom...ocekivao sam neku prljavu tursku kasabu,a docekalo me je nesto sasvim drugo,nesto sto mi se svidelo i sto me iznenadilo,prijatno.
    A druga stvar,kako ja znam da kazem,lepo je imati dva ili tri drustva. Mislim na ono,imas drustvo u skoli,drustvo u zgradi ili naselju,pa jos ako imas drustvo gde nesto treniras ili dodatno ucis to je sjajna stvar. Stices prijatelje na vise strana iz vise razlicitih prica.
    Zaboravio sam da kazem,da dok sam bio dete,ai kasnije nisu me nesto puno privlacile video igrice kao ostalu decu. Nekiod njih su znali da igraju po celu noc,do zore. Meni je to bila ludost.Ja sam voleo i volim stoni fudbal.Onako rekreativno. Jednom sam igrao protiv lika koji je vio vice sampion evrope u stonom fudbalu. Neki nas momak iz Svedske. Majko draga,kako je taj momak igrao,to je bilo BOLESNO!!! Ne moze da se opise. :)

    ОдговориИзбриши
  7. У праву си. Прво треба упознати своје двориште па онда, лагано, даље... Путовао сам, није да није али остао је онај "горки укус" у устима што су радиле везе и везице па чак и за фолклор. У сваком случају, мени је било лепо. Супер је било док је трајало. Касније ме је један од колега на факсу наговорио да почнем поново у неком бољем КУД-у. Он је свирао хармонику у "Крсмановић"-у а изнад просторија истог је и неко аматерско позориште па ту има зезања после, само тако. И тако се ја тамо пријавим јер више нисам имао проклете бубуљице а и рибице су старије па знају шта хоће ;), и после неколико термина упознам главног кореографа и препознам га. Ајд` реко` да будем културан, представим се а он каже: "Знам ја ко си ти... видећемо се касније." Он је био главни у комисији која је одлучивала ко ће наставити да игра а ко не. Ја сам био једино мушко које није примљено. Илустрације ради, колико је то чудно, рећи ћу да мушкараца увек фали. У групи је било око 60 девојака и нас 9. Само је нас 5 пре играло али ипак, ја нисам прошао. Требало је да приме 10 девојака и 10 мушкараца. Сујета је чудо... :) Мене је болело дупе јер ми је било низ из џепа ни у џеп али сам се касније супер проводио у кафићу код њих. Будала увек има и то на сваком ћошку.
    Игирце сам играо, није да нисам али врло кратко. Последње што сам играо је био "Warcraft", стратегија, и почео сам претпоследњи ниво у којем сам морао све да поробим и да на крају идем са свима на најзајебанијег лика. Сео сам у 22ч и устао од компа у 4,30ч! Нисам јео, пио нити сам ишао у клоњу! Сунце је почело да излази а ја сам легао у кревет. Заспао сам к`о клада и сањао шта би требало да радим на следећем нивоу. Пробудио сам се сав сјебан и збуњен и само сам деинсталирао игрицу. Никад је нећу завршити... Пошто готивим аутомобиле и све око њих имам Сонија и једну од игрица са њима а иначе ми служи као ДВД плејер...
    Стони фудбал смо играли у једом од кафића у крају поред билијара. А онда је то постала пекара па смо тамо јели бурек. :) Не знам да ли је међу нама био неки вицешампион у једењу бурека али било је пар који су могли да поједу бога оца!

    ОдговориИзбриши
  8. Dragi Lomitelju, evo i ja da se javim, kad sam vec pozvana da svratim na onu obecanu kafu u ovu tvoju privatnu kafanicu :)

    vidim da je na redu predstavljanje, pa hajde i ja da se predstavim.

    Rodjena sam osamdeset neke...hm, ovo sad lici na nekakav klisheast pocetak, tako da, hajde da napisem - osamdeset druge! krajem godine, tako da sam strelica u horoskopu, a imam i ja nekakve poznanike koji se bave astrologiju i slazu se da sam tipican predstavnik, da ne kazem, predvodnik (xixi), svog znaka. Dakle, znatizeljna, vesela, pravdoljubiva (to mi je kamen spoticanja do sada bio u zivotu!), ambiciozna, druzeljubiva, harizmaticna (kazu drugi, a i ja sam primetila :-)), zatim, hm..open-minded, easy-going = znam da prevedem, ali mi je kulje da ostane na engleskom. Dodjosmo tako i do moje struke - zavrsen engleski jezik na filoloskom fakultetu u bgu, drugi jezik mi je bio italijanski! Rado bih ti pomogla oko ucenja italijanskog...ali sam ga i sama zaboravila :-(. Ali mogu da ti dam savet, nije tesko nauciti strani jezik, ako imas dovoljno strpljenja, ako si vredan i radis redovno domace zadatke, koje npr sam sebi postavis...tipa - e danas moram da predjem ta i ta vremena i da popravim vokabular tako sto cu nauciti 20 novih reci :) Nakon toga veoma je bitno da covek bude zaista okruzen tim jezikom, kad vec ne mozes da budes okruzen ljudima kojima je taj jezik maternji, makar slusaj italijansku muziku, gledaj italijanske filmove i serije - zaista su dobri! e da, savet koji smo dobili na faxu - dok ucimo italijanski, nikako ne smemo da gledamo spanske serije, slican je jezik, donekle, a jednom pogresno usvojena rec ili izraz se kasnije tesko popravlja. To me i nije narocito pogodilo, s obzirom na to da pre-zi-rem bilo kakve sapunice, strane ili domace, kao i citav pink, grand show i njhove nus produkte tipa farma, kursadzije itd...da ne nabrajam dalje, vec mi se prevrce zeludac! Inace, mnogo volim filmove i muziku, vucaram onog mog jadnog momka po bioskopima i kojekakvim koncertima, kad cu ici nego sad?? to mi je glavni argument, koji ne pali bas uvek :-/. Top 5 mojih filmova: Snatch, Dve cadjave dvocevke, Pulp fiction, Fight club, ma, u stvari, ima ih mnogo, od novih preporucujem Serloka Holmsa i Shutter Island. Onaj precenjeni Inception - ne gledajte, americko sr...iako ima ocenu 9.3 na IMDB, iz meni nepoznatog razloga!? Imam mnogo drugarica, a jos vise drugova, koji su mnogo bolji ljudi...da pojednostavim - od detinjstva do sad sam imala, recimo, 10 najboljih drugarica sa kojima sam se druzila po 2-3 god najvise, a drugari iz detinjstva su mi najbolji drugari i sad. Sa njima uvek imam teme za razgovor. Na njihovo zgrazavanje i odusevljenje (kako ko) pratim skoro sve vrste sporta (aktivno igram dobro stoni tenis i lose veliki tenis), komentarisem devojke sa njima (koristeci ''njihove'' izraze), citam redovno CKM (ponekad i FHM, ali je CKM bolji), umem da zamenim osigurac, tj.ne da kupim novi i zamenim, nego popravim stari tako sto menjam licne u kvarcnom pesku ;-)

    Posao. ne volim ga. tacka

    posto nisam iz Bg-a, ali zivim ovde od 2001, od kad sam upisala fax, porodica i prijatelji mi mnoogo nedostaju, srecom moj grad nije daleko pa se zaputim jednom ili dva puta mesecno da ih obidjem i poremetim. tako mi mama i brat kazu - mi zivimo mirno i super se slazem, ti uletis kao furija, sve poremetis i odes za bg. ma, nemaju oni pojma. moj tata i ja znamo najbolje :p. stvarno je tako kod svih, vole se mama i sin, a sa druge strane tata i cerka ;) tata i ja smo kulji od mame i brata, oboje imamo fakultete i znamo skoro sve kad gledamo slagalicu! jedino ne znam geografiju, ali to zna tata. ajde dobro i brat zna...po nekad! on je mladji 5 god i slabo me slusa, i nerviram ga posto sam mnogo nezrela i gledam sundjer boba, doduse nekad i pricam kao on i patrik, mozda to znaci da sam nezrela... nastavak sledi! --->

    ОдговориИзбриши
  9. nastavak --->...volela bih u nekom momentu da se udam i da imam decicu jeeeeej, ali jos nisam spremna. sa momkom sam skoro 4 god, ali mi jos ne dolazi taj osecaj..mozda zato sto sam samostalna, od 18-e god zivim sama i sama se snalazim sto se tice svega, nikad ne trazim pomoc niti padam u depresiju (dobro, nekad na poslu kad nisu dobri...), u svakom slucaju doci ce i to kad-tad. volimo se i to sve stoji, nekad vise nekad manje, ali ako sam ja ovakva sa njim 4 god znaci da je mozda to-to. sve u svoje vreme, stvarno je tako. eto npr, smorili su me izlasci, dobro sad kad je leto muvam se svuda, ali stvarno mi je super odmor, takodje, kada sam u nekoj prirodi, slusam zvuke prirode i gledam u npr neku reku ili zelenilo...a ne u glupi monitor na poslu ili beogradsku preguzvu... uskoro idem na jedno lepo ostrvo u grckoj pa cu, nadam se upiti sto je moguce vise od prelepe prirode i vazduha...hm...i girosa :) jedva cekammmmmm. frape gliko megala - to znaci nes frape sa mlekom, barem sam ja tako uvek narucivala, namerno, da ne bi provalili da sam turista :)

    i tako...zanimljivo je ovo tvoje blogovanje, evo, i ja sam se raspisala, sta cu, filolog...makar ovde malo da primenim struku, kad na poslu radim neke totalno drugacije stvari :)

    e da i ja navijam za zvezdu, znam navijacke pesme, cak su me jednom vodili i na sever, prvi put kad otisla na neku utakmicu i posto sam bila jedina devojka (!!), dadose mi onu neki zastavu i ja tako mlatarala njom, sta cu...i kad sam krenula kuci, lepo sam je spakovala da je nosim kuci za uspomenu, sva ponosna, ali su mi je oduzeli na izlazu i umrli od smeha kad sam rekla svoju nameru, kazu-to sve ostaje na stadionu. blah. a nije bila neka, izbledela i malo pocepana...kao moji snovi o svetloj buducnosti u srbiji.

    xoxo
    Vesna

    ОдговориИзбриши
  10. Добродошла! И не брини за "расписивање", само удри. Нећу дуго јер ем је четвртак па и нисам неке посебно добре воље ем имам шта да радим али не брини, ставио сам воду да ври и биће кафица ускоро ;)

    ОдговориИзбриши
  11. nema potrebe da ista vri, pijem samo hladan nes :)

    ОдговориИзбриши
  12. Не вреди, морам да питам. Пијеш нес, ок, него јел правиш разлику између Нес кафе купљене у Србији и оне "преко"? Питам јер ме је својевремено један другар замолио да му донесем паковање Нес кафе, за неког лика са којим сарађује, из ЕУ јер је боља... Мени је то све исто јер је и не пијем али онај је био одушевљен! И да ли си уопште размишљала на ту тему?

    ОдговориИзбриши
  13. razmisljala sam, ali ne mislim da ima neke velike razlike,bare ja nisam primetila, ako govorimo o velikom pakovanju. sve je to u glavi-iz EU je bolje :) medjutim, mene brine nesto drugo-u zavisnosti od pakovanja, menja se i ukus! npr onaj nes u kesici je totalno drugaciji kad se spremi od onog u velikom pakovanju, a ovaj, pak, od onog u pakovanju koji je u onoj srednjoj kesici (od 35g ili tako nesto, meko pakovanje).

    ОдговориИзбриши
  14. То капирам. Као што ни пиво није исто кад је из конзерве, стаклене или пластичне флаше.

    ОдговориИзбриши
  15. e pivo ne volim, ali kapiram da je gadno iz plastike :)

    ОдговориИзбриши
  16. Viši inspektor Bešević19. август 2010. 18:23

    E,pa bas lepo da je jos neko dosao ovde. Vesna per lei dobrodosla i s moje strane. :) Slatko si me nasmejala sa stadionom i zastavom...sta mislis kada bi svi nosili zastave kuci,koliko bi se para potrosilo za nove svake nedelje? :)) ALi znam...nisi jedina,bilo je njih koji su hteli da nose neke manje zastave pa ih skidali sa stapova i krili pod jakne. :) Inace,ne znam kada si to bila na Severu,ali teeeeesko da si bila JEDINO zensko,jer tamo iz godine u godinu ima sve vise devojaka,koliko sam ja primetio...a ja sam jako puno vremena proveo tamo i vidjao sam dobre "komade".
    Uvek kada vidim zensko na stadionu setim se jednog clanka od pre xy godina iz Tempa gde su se zene,navijacice Napolija bunile i protestovale jer je uprava Napolija zelela da odvoji posebnu tribinu samo za zene. One to nisu htele,vec su htele da ostanu sa muskarcima na istoj tribini,sto je potpuno logicno.
    Vas dvoje...sto se tice NES (ja uglavnom pijem Jacobs ili nesto drugo) cuo sam da NES i nije kafa,vec obican vestacki kofein. Ne znam koliko je to tacno.Ali ima logike od kada sam cuo obrazlozenje zasto je kafa u Starbucks-u najskuplja...zaeto sto je prava kafa,celo zrno bez icega.
    Pivo,ti lomitelju valjda znas da pivo nije isto kada se pije iz flase ili iz case (koja je dole uska a gore siroka) akamoli kada se pije iz plastike ili konzerve. :)
    Siapjte pivo u casu koja je dole uska,a gore siroka i probajte. Onda probajte to isto pivo ali iz flase (ili nekog drugog pakovanja,hehe).
    Rekoh ja da ce ovde biti jako fino sa ne vise od 5-6 stalnih posetilaca...za sada nas je cetvoro...nisu svi stalni,ali nas je cetvoro. :)

    ОдговориИзбриши
  17. То са пивом и чашама је истина. Пробао давно. Што се тиче кафе, пијем само турску или еспресо, кратки, без шећера и без млека, милина... и баш ми је Старбакс омиљен због доообреее кафе. Инстант кафе ми нису на врху листе али у стану имам Јакобс. Укуснија је, у праву си инспекторе.
    И није нас четворо. Има нас више само се нисте сви ко пер-леи регистровали да пратите :) Не рачунајући мене, овде си ти инспекторе, миркони, Свуш, тамодалеко, сада и пер-леи а ту је и предатор! ;) Јееестеее ту је... коментарисао је на текст "Е да га јебем ако много псујемо!?" Тако да си се мало зајебао у бројању али ти није замерити. Ниси знао ;)

    ОдговориИзбриши
  18. cao ispektore!

    xixi, kao onaj nas film :)

    hvala na dobrodoslici i savetima o kafi. Ja nisam toliki ljubitelj kafe, a nes pijem samo sa mlekom, tako da to skoro lici na benko :) ovi moji na poslu ujutru svi tuku po espresu ili turskoj i razbude se ljudi odmah, a ja sa mojim benkom budem jos pospanija...ali sta cu, ne prija mi pravi ukus kafe..ali mi se svidja miris! inace, radila sam nesto sa costa coffee-em i znam koliko je tu truda i sve i vrsta kafe itd..ali kad sam probala finalni proizvod od onog bariste - nije mi se svideo, jbg...makar me je naucio neke trikove-kako se pravi prava pena i kako se sta dozira. mozda cu imati buducnost kao sankerica kad (citaj: AKO) uskoro dam otkaz u ovoj fensi firmi koja mi zivce pokida :)))

    sto se tice toga da sam bila jedino zensko na severu, istina je, posto sam, koliko se secam isla na neku tekmu sa zeleznikom i mislim da je zvezda remizirala...svakako je to bilo odavno, mozda pre 6-7 god.

    a ti ne zivis, koliko sam skapirala, u srbiji? gde to zivis ? u francuskoj mozda? rekla bih zbog one bebe koju pominjes :-)...ja obozavam sve bebe i svu decu, ali za sada tudju :) npr kad sam na moru sa momkom, on ludi, posto ja pokupim svu decu s' plaze i pravim sa njima kule od peska, brckamo se zajedno itd... ako su u pitanju devojcice, dovlacim ih u sobu i sminkamo se zajedno.ja njih i one mene, jednom sam tako ''nasminkana'' morala i da izadjem uvece, jer ova mala plakala kad sam krenula da skidam sminku.naglasavam - jednom :)

    lomitelju, cula sam i ja da je u starbaksu super kafa, ali sam ja tamo pila - djus :-)

    ОдговориИзбриши
  19. Одоговрићу са е јеби га пер-леи! Ђус!?! Ти си ко један мој познаник који је био у САД-у и ушао у продавницу са мнооогооо крофни. Узео кутију к`о из фимова и кренуо да бира. Бирао, одабрао, платио, изашао, отворио кутију и изненадио се као никад до тад. У кутији су биле две обичне крофне, пуњене џемом од шљива... Од свих оних којекаквих прелива и пуњења он је одабрао оне које му и кева прави у Србији. Навика је навика.

    ОдговориИзбриши
  20. Viši inspektor Bešević19. август 2010. 23:44

    E da znas da si me obradovao sa Predatorom Milutinom i "tamo daleko". Znaci umnozavamo se,polako ali sigurno. :)
    Mene je mrzelo da se registrujem,a hteo sam. Sta ima da se registrujem kada znate da sam ja. :) Sto kaze Nikola Kojo kevu "Sta bre kevo da ti se javljam kad znas da sam dobro" :))
    Nego znas sta lomitelju...primetio sam da se u izboru hrane,pica i ostalih dogodovstina prilicno slazes samnom,sto znaci da si covek od stila. Hehehe. Imam ja jednog prijatelja ovamo sa kojim kad imam vremena odem na rucak ili veceru negde i ja sam neko ko ne voli da jede i pije nesto po preporuci,jer imam malo drugaciji ukus i ne volim da eksperimentisem s hranom,ali ovog mog prijatelja poslusam svaki put sto se tice hrane i restorana,covek prosto ne moze da omane. Sve zna.
    Generalno,ja kafu pijem samo kada radim...i ne puno...par gutnjalja ujutru,koliko da osetim ukus. Volim ukus kafe i uglavnom pijem gorku.Osim kada mi uvale neku slatku brlju koju zovu kafa. I najvise volim tursku,jer me "radi"...otvara mi oci i ne moram puno da je pijem,3-4 gutljaja i to je to.
    E,smejao sam se za krofne,hehehehe.Taj tvoj drugar je verovatno bio u Dunkin Donuts...lanac prodavnica krofni u Americi. Video sam to i probao. Ja sam bio prilicno skeptican za te njihove krofne kada su mi nudili,ali kada sam probao video sma da su skro potpuno iste kao nase,samo sto oni stavljaju sve i svasta u te krofne. Ako budes bio u prilici probaj. Probaj i njihovu kafu,jer su oni ozbiljna konkurencija Starbuksu,takodje zbog prave kafe koju sluze. Tako sam ja cuo,ne znam da li je tacno. Kafu sam probao,dobra je.

    @per lei
    Pa gde nadje u Starbuksu da pijes djus? :))) Sto nisi uzela makar caj? :))
    Da,ja ne zivim u Srbiji. Ja sam ne jednom lepom i hladnom mestu. Norge! :) Inace sam ziveo na vise mesta i dosta drzava i gradova video,pa cesto pominjem sve i svasta,pa se mozda nekada ucini da zivim negde drugde. Sticajem okolnosti i jedna francuska beba je sada sa nama,jos neko vreme...sto je meni vrlo drago jer je slatka kao bombona,ima krupne tamno plave oci sa velikim trepavicama (prava francuskinja,hehehe) i uopste ne place.Samo nekada zarezi da pokaze zube koje nema,misli da ce da me uplasi. :) Ali je mnogo blesava i luda. Mnogo voli drustvo i muziku i svi je obozavamo. :)
    e,inace te fensi firme sluze da zaposlenima kidaju zivce svojim fenserajem. U Srbiji POSEBNO. Zele da glume one americke fensi serije o fensi zaposlenima i fensi firmama.
    Neki u Srbiji posto poto hoce da zive zivot sa filma...hoce Kaliforniju. To me uzasava. To sam vidjao i van sa nasim ljudima. Teko sto su se ispilili odmah su poceli da prihvataju neke stvari u fazonu idi u teretanu posle posla,dzogiraju,joga,postaju vegeterijanci,gledaju kao kolko sta ima kalorija,masti i sta ti ja znam,uce decu nekim budalastinama...mislim totalni FUJ! Ja svoje navike uopste nisam menjao,a bogami ni jelovnik. :)) Mislim,ono sto mogu od jelovnika da dobijem. Nisam svinjetinu zamenio ribom.NIsma toliko lud :)) Mada imam razne vrste ribe u frizideru...od prosle godine stoji. :)))

    ОдговориИзбриши
  21. eto! popila sam djus u staraksu i ubijte me sad !!! :p

    dadada inspektore, za sve si u pravu sto se tice fensi firmi, barem sto se tice moje...samo sto ovi moji ni ne jedu vise HRANU, nego nekakve oboroke koji su upakovani u kesice pa se umute sa vrelom, pardon, VRUCOM, vodom (kazu da ima ogromne razlike da li je vruca ili vrela voda!!), a svi me (ljubomorno ili sazaljivo) zagledaju kad izvadim moj srpski sendvic iz kojeg vire sunkica, paradajz, majonez, njammmm!! evo sutra cu da ustanem 5 min ranije da narendam jos i sir u sendvicic xixixi. hm, ili bolje ne, more se blizi, moraju da odu jos 2-3 kilice :-(. ali vraticu ih cim dodjem, da imam rezerve za zimu :p

    laku noc svima :)

    ОдговориИзбриши
  22. Е мој инспекторе ;) и ја сам за турску јер се мало попије и бам! Чукне где треба и идемо. Зато волим и еспресо. Мали, црн, јак, зајебан и погађа увек у мету.
    Где је пазарио крофне, не знам, нисам био тамо али ако будем био у прилици, "Dunkin' Donuts" и кафа. Договорено! :)
    Човек од стила, хммм... лепо звучи, може, прија мојој сујети ;) Искачем понекад из свих образаца али се то не примети. Или се ја трудим да се не примети, не знам... јер већина људи који ме познају се не би баш сложили са овом констатацијом али ок. Пријатељи за коју чувам и крв ако затреба, знају ко сам и да је то тако. Волим да пробам ново, видим, чујем, поједем и попијем ма колико год то било ненормално. Што да не. Само ми фали да са 60 попиздим и почнем да испорбавам оно што нисам кад је требало! Не бих рекао да би се ова идеја допала мојој жени... поздрав маленој! Пробао сам да је наговорим да откуца коју реч али неће...
    А ти пер-леи са тим твојим сендвичем... знаш ли шта ми радиш, а? Јеси ли ти уопште свесна својих речи, муко моја... Када сам се селио, па чекао ствари и тако, живео сам недељу дана на полуготовим и подгрејаваним срањима из микроталасне. Морао сам, јеби га. И веома ми је добро познато шта су те назови "супе" са водом. Подсећа ме на цртани филм са Душком Дугоушком кад је донео са Марса инстант Марсовце. Оно "додај кап воде" :) Не одустај од сендвича, ако бога знаш, љуби те твој Ломитељ! Држ` се! Сви би то они хтели али фенси је фенси, нема назад, јеби га, морају да одглуме лудило... почели су да једу говна малом кашиком али сад, зарад представе, трпају лопатом! Ти им лепо додај ту лопату, седи са стране па лагано одмотавај свој сендвич, да те сви и виде и чују, затим прво помириши, да те мало ураде мириси и да ти крене пљувачка са стране, загризи па полако... други залогај... и тако све док се парадајз, салата и сир лагано топе у устима а шунка не замирише целом канцеларијом... И мани се килограма, немој да се угојиш али не мораш ни да мршавиш. Веруј ми. Ето питај и дечка ако мислиш да те цимам :) У ж и в а ј ! ;) На мору ће и овако и онако бити моржева на плажи тако да не мораш унапред да бринеш. И кад смо већ код хране, немој да избацујеш свињетину или да је мењаш за рибу већ додај рибу у јеловник. Уме то да буде веооома укусно. Ех да сам некако ту па да ти направим које јело...

    ОдговориИзбриши
  23. Последња примедба за рибу је била намењена инспектору, да се разумемо, јел...

    ОдговориИзбриши
  24. ccc lomitelju, jel to znaci i da se pravljenje hrane odnosilo samo na njega?? :-) :-(

    ali jesi u pravu, riba je kul! ma ja volim svu hranu, gurman sam, samo, ne volim slatko skoro uopste! mislim, obozavam da pravim torte i kolace, ali ne i da ih jedem! od slatkisa volim samo cokoladnu bananicu :-)

    upravo sam pojela moj sendvicak, sa svim onim dodacima i sad tucem po mom benko-nesu, da se jos vise uspavam :-)

    a za morzeve na plazi si u pravu, uvek ih ima. nego gledala sam sad na blic online onaj klip kako smo se pobili sa grcima na kosarkaskoj utakmici, koja je bila - PRIJATELJSKA!! xaxaxaxa. nije smesno.

    ej, jutros na stanici na kojoj izlazim kad idem na posao jutros hitna pomoc, gomila stakla i automobil koji stoji na sred stanice, tj zabijen u nju! nadam se da nije niko stradao! presekla sam se, odmah sam se setila one nesrecne zene sa decom koje je pokosio onaj auto na pesackom prelazu. Dakle, i autobuska stajalista su visoko riskantna postala...uzas! ne smem ni da pomislim sta bi bilo da sam izasla par minuta ranije iz autobusa...

    danas je petak-moj omiljeni dan, posle subote. jeeeeeeej

    ОдговориИзбриши
  25. Слушај ти пер-леи, немој да мешаш малтер без везе знаш!? :) Искрено, од кад сам `жењен човек, кувам само једној жени. Опрости али само за тебе, неће да може. Једино да свратиш у госте па онда... а спремам све! Од супа и чорби, преко којекавих запечених џиџабоца до слаткиша! И све волим да једем! :) На тему бананица сам писао код Тијане на "Блиц"-у па ако те не мрзи... да се не понављам овде. Исто тако сам оставио један коментар на шибање од синоћ. Срамота! Стока! Немам разумевања за та нископобудна срања, заиста немам. А ти се пази, молим те. И овако нас има мало овде, немој да нам се број смањује, `леба ти. Или сендвича ти твог!

    ОдговориИзбриши
  26. pa ti si napisao da nekom spremas hranu, sta ja znam kome! :p ne mesaj ti malter znas??!!

    opusti se, zezam se samo. i bas je to lepo sto kuvas, meni je to afrodizijak, ozbiljno! ovaj moj zna da sprema extra kinesku klopu, pa mozete i vi da svratite u goste :) a ja cu da nam sipam svima po DJUS :p

    ОдговориИзбриши
  27. hej lomitelju,

    kazes da volis italijanski, evo ti jedna pesmica lepa, posle koje ces ga jos vise zavoleti...ako je vec ne znas ;)

    inspektore, poslusaj je i ti, a i ovi ostali koje pominjete a ja ih ne znam...

    http://www.youtube.com/watch?v=zzPahlqT4JI

    ОдговориИзбриши
  28. Сјајна си! :) "Зезам се"... ма јок, већ си ме навукла :) :) Нека, нека, волим ову опуштену атмосферу... Хвала на позиву а линк ћу оверити кад дођем кући. На послу немам право на било коју нет страницу која има "забавни карактер".

    ОдговориИзбриши
  29. haha, ja nemam pravo samo na fejs :-)

    hej, pa i ovaj blog je zabavnog karaktera! :p

    ОдговориИзбриши
  30. Види се да си женско па не капираш "забавни карактер" ;) А Лицокњиг сам имао и обрисао, сморио ме и не фали ми ни мало.

    ОдговориИзбриши
  31. xaxxaxaxaxaxaaaaaaaaa ''licoknjig'' xaaaaaaaaaaaaaaaa. zauvek ce biti smesno!!!

    ja sam tek otvorila profil, ali je i mene vec smorio :-/

    ОдговориИзбриши
  32. Viši inspektor Bešević20. август 2010. 16:57

    Hahahahaha,i ja sam ga preveo kao Licoknjig. :)))) Realno!
    Per lei...pesma je klasika! Poslusacu je opet veceras pred spavanje. :)

    Kad ste vec pomiljali more i morzeve...evo jedan vic. :)))
    Lezi pevac Luis na plazi i dodju ovi iz Green Peace-a i vrate ga u vodu. :)))))))))))))))

    E,a ovaj...koja je miljena sex poza Dinkicu? 69+pdv :))))

    ОдговориИзбриши
  33. ma smesni su i luis i dinkic i bez vica ;)

    sta peva ekrem jevrić kad ostane bez posla? - kuća kuća kuća kuća

    ОдговориИзбриши
  34. Чуо сам и инспектор је у праву. Класика! Ал` што ја оно ич не разумем, е, то је је већ мој проблем. Али научићу ја тај `талијански, не звао се ја Лоример! ;)
    Овај за Луиса је `вр б`ате, вр`! :) За Динкића и за Екрема сам чуо али подсећање злата вреди!

    ОдговориИзбриши
  35. evo ovde imas prevod...doduse na engleski :)

    http://community.livejournal.com/eng_it_lyrics/1250.html

    ОдговориИзбриши
  36. Moram da priznam da mene niko nije pozvao u ovu kafanicu i ja sam ovde "bolan slucajno"(dolutala sa blicovih komentara:)). Sad ako me primate da se predstavljam ako ne "onda sam izgubila 10 sekundi";)

    ОдговориИзбриши
  37. Добродошла си свакако, само изволи, уђи, седи, наручи нешто а ја ћу се побринути да ти овде буде лепо. Као што је био са свим гостима до сада. Није било проблематичних случајева... Твоје представљање није обавезно али ако желиш, само изволи! :) Ја сам осетио потребу да кажем нешто о себи јер ово овде пискарам а нисам написао коју реч о себи. Помало некултурно, зар не? Исправио сам то, надам се довољно успешно.

    ОдговориИзбриши
  38. Hvala:).Ja bih jedan Nes (mleko-secer,obavezno). I predstavicu se u par recenica. Rodjena u Beogradu krajem sedamdesetih, neki kazu medju poslednjim generacijama koje nesto vrede. Odrasla u Beogradu, skolovala se, udala se, i rodila dete u Beogradu. Hvala Bogu imala prilika da putujem i pored svega, sebe vise dozivljavam kao turistu nego kao nekog ko bi svoju srecu potrazio van granica ove zemlje. Mozda je razlog tome sto imam lep i fino placen posao ovde. Obozavam svoje detinjstvo i tinejdzerske godine i rado ih se secam,ali ne zivim u proslosti. Volim sadasnjost i naucila sam da svako doba ima svoje prednosti i lepote. Kao srednjoskolka sam izlazila u KST i slusala EKV, Sarla, Idole,Obojeni program...Trenirala sam sve sto mi je padalo na pamet (balet,karate,kosarku,tenis....). Skroz sportski tip mada i na stiklama idem kao u patikama;). Od morskih plodova najvise volim lignje,dagnje,jagnje...:). Volim sve da jedem, nisam izbirljiva, jedini zahtev je da je hrana lepa i na oko. Svojeglava (ne tvrdoglava:)), pravdoljubiva iliti "drveni advokat", volim da se salim ali i prihvatam salu iliti "sprdam se i na svoj racun", vesela, drustvena, ponekad bezobrazna (sa nekima nemozes drugacije) i veliki avanturista. Radim u "tasna/masna firmi", volim svoj posao-verovatno jedna od retkih i ceo zivot se trudim da ucim(mada ko nema u vugla ima u googlu, manijak sam sto se toga tice,sve googlujem:)).
    Kafu pijem samo Nes (i to jedan dnevno), ne pusim/pusila sam 10-ak godina, prestala kad sam ostala u drugom stanju),popijem nekad (najcesce pivce za zivce).
    Volim da gledam horore/za razliku od nekih:). Istina plasim se i ja,ali ih i dalje gledam. Kad sam gledala Ju On (The Grudge) nisam smela sama da ostanem i danima mi se prividjala ona japanka belog lica i crne kose:).
    Uh, al se raspisah....
    I da, i ja navijam za Zvezdu. Mada sam pocela sasvim slucajno. Kao klinka sam navijala za Hajduk iz Splita, moja prva utakmica je bila Zvezda-Hajduk na Poljudu kad sam imala 4-5 godina. Za Zvezdu sam pocela da navijam jer sam se iznervirale jer je jedne godine Hajduk sezonu zavrsio na 13-om mestu. I od tada sam verni navijac Zvezde (pored dugogodisnjeg ubedjivanja muza da je Partizan ipak bolji). Ipak nije:D

    ОдговориИзбриши
  39. Изволи кафицу. Ја донесох топао Нес, не рече јеси ли хтела хладан или... ? Опрости ако сам погрешио, молим те.
    Дакле, ту смо по годишту ;) Све што си рекла је за похвалу. Од породице преко останка у својој држави до доброг посла. Могу ти рећи само, уживај! И ја сам тако нешто планирао али не лези враже. Да нема случајева као ја, ко би нам био "тамо негде преко гране", јел тако? А успут сам и Гастарбајтер, не класичан али јесам.
    Лепо је то што волиш Звезду, него, зашто бре Хајдук, свега ти на овом свету? Поздрави мужа јер боље и Гробар него... ух... Зашто?

    ОдговориИзбриши
  40. Hladan:). Al'nema frke sacekacu da se ohladi;).
    Vidis, sto se Hajduka tice,moj pokojni deda je bio jedno vreme u njihovoj upravi i vodio me na svaku utakmicu:). Mozda to u ovom sadasnjem vremenu i nije za hvalu, ali slozices se,tada su bila druga vremena.Ja sam detinjstvo pre polaska u skolu a kasnije letnje raspuste provela u Dalmaciji. Mnoge od tadasnjih fudbalera Hajduka sam upoznala(Gudelj,Sliskovic,Surjak...) i logicno je bilo da za Hajduk i navijam.
    Kad rece gastarbajter, umrla sam od smeha kad sam procitala onaj telefonski razgovor sto si na blicovom blogu napisao. Imam prijatelje u Nemackoj, ona je rodjena tamo(roditelji odavde) a on je rodjen u Srbiji. I moram da priznam dok nisam otisla kod njih u posetu nisam znala sta znaci "uredjena" drzava. Nekako kad odes turisticki, ne obracas toliko paznju na te stvari. Ides gledas atrakcije,setas,kupujes... Tek kad sednes sa ljudima koji tamo zive i pocnes da razgovaras o zivotnim pitanjima i problemima vidis koliko oni nisu optereceni glupostima, koliko se stvari kod njih podrazumevaju. Kod nas se nista ne podrazumeva dok se ne kaze, ili jos bolje, napise. Ali znas sta, ne mozemo ni mi doveka kukati. Nista nisu oni pametniji, kulturniji ili obrazovaniji od nas, samo ih je neko doveo u red. Jedan dan cemo se i mi "kultivisati", jedan dan cemo i mi prestati da bacamo djubre po ulici, necemo lomiti klupe po parkovima/decijim igralistima, necemo ostavljati govanca svojih ljubimaca.... Jer sve to jako dobro znamo da ne radimo kad smo u inostranstvu.

    ОдговориИзбриши
  41. Коментар ти залази у тему мог јучерашњег текста али нема везе. Срећан је онај који живи како хоће а не како мора. Ови овде су близу тог нивоа среће. Још увек по нешто морају али иду ка томе. Србију нисам никад, нити ћу, пљувао и ниподаштавао! Она ме је изнедрила и направила човеком! Било је проблема који су још увек присутни али се то све да решити. Кад!? Не знам али је решиво. Вечити сам оптимиста па се надам да ће то бити ускоро. Сама кажеш, не може овако довека. У иностранству сви поштују све јер се боје казне, протеривања, полицијских записника и сличних малтретирања и могуће срамоте. Капираш?

    ОдговориИзбриши
  42. Jel' ovo znaci da treba da predjem sa komentarima u jucerasnji tekst;).
    Daaa, u inostranstvu se boje kazni, sudova, policije... Znas kod nas je jos uvek ona varijanta prijatelji,braca,kumovi. Uvek ima neko da ti sredi tvoj bezobrazluk. Na zapadu nema rodbinskih veza, kad nesto zabrljas moras da platis, novcem ili ugledom.
    I obecavam, od sad pisem komentare gde im je mesto. Nemoj da mi pises kaznu, plizzzz:D

    ОдговориИзбриши
  43. Провукла се се овај пут само тако. И то на фору "знамо се" ;)

    ОдговориИзбриши
  44. Viši inspektor Bešević24. август 2010. 16:44

    Sve nas je vise. :) Lomitelju,razmisljas li da siris kafanu,ako se ovako nastavi? :)
    Hajduk Split. :) Iako ne gotivim Splicane zbog njihove naravi,moram da kazem da mi je Hajduk drugi klub za koji bih navijao iz ex yu. Imao sam drugara u osnovnoj koji je navijao za Hajduk (i jos jedan je bio uz njega,samo stariji) mislim, da nikada u Splitu nije bio,ali eto. Navijao je za njih zbog Torcide. Po raspadu drzave poceo je da navija za Partizan. :)
    Dobro dosla Sanjci i od mene.

    ОдговориИзбриши
  45. Буди безбрижан инспекторе. Наручио сам на време нове столове и додатне столице. Још ме мало муче карирани стољњаци али биће и то ок. ;)
    Ја Хајдук памтим само по лошем, мајке ми моје миле. У крају су била два брата, Марио и млађи му брат али не могу да се сетим сад како се зове. Елем, они су били Хрвати из Сплита и волели су то да наглашавају па и да пишу графите са Торцидом и слично. Како је један од окорелих навијача Звезде био у крају, они су добијали батине, бар једном недељно. Ако не и више... У сваком случају, Звезда је живот а све остало су ситнице! ;)

    ОдговориИзбриши
  46. Viši inspektor Bešević25. август 2010. 00:48

    Heheheheh,ova moja dvojica su bili i jesu cisti Srbi i niko ih nije dirao. :) Samo smo im se smejali i zezali ih. ALi su oni odolevali. :) Inace je taj Hajduk cisto srpski klub,samo je pohrvacen vremnenom. Ustvari,oni su se uvek smatrali JUGO klubom,pa su opet pohrvaceni. :) Oni su kod Tita licno urgirali da im se ne menja ima,ej! :)
    U svakom slucaju Zvezda je zivot (koji se trenotno bori za zivot,hehehe)...drago mi je sto je Partizan u LS zbog Lukica. Uf,kako je ovo lepo leglo. Covek ce biti NAJGORI predsednik u istoriji kluba,a tako je silno zeleo da se SAMOEKSPONIRA i proglasi sebe za Zvezdinu Zvezdu. Tesko iskompleksiran covek,TESKO.

    ОдговориИзбриши
  47. Што се мене тиче, заболе ме! Навијај бато за кога год хоћеш. Чак ми се допадало, док сам гледао фудбал, да у друштву буде и оних који навијају за други клуб па крене "ови твоји овакви" па "немају појма", "ма ти ће` ми кажеш", "види ове твоје мајмуне" и слично, капираш? Не да нисам млатио било кога ко не мисли као ја већ ми је то толико ниско да ја немам речи. За Хајдук сам и ја чуо да је било увек препуцавања преко њихових леђа због српског имена и српских играча у сред Далмације! :) СФРЈ срања... А Лукић... па то да он има проблема са собом се видело из авиона. Где год се појави има најпоноснији став на свету, као да је неки Месија за Звезду, шта ли... Шта ли ће сад да каже и уради, живо ме интресује. Да ли ће успети да се стегне бар мало и испадне човек у следећих неколико дана па да бар мало порави статус, видећемо. Једва чекам његово следеће јавно иступање, к`о што је моја баба, лака јој земља, чекала нову епизоду "Касандре"!

    ОдговориИзбриши
  48. Hvala inspektore na dobrodoslici. Mozemo da spojimo stolove:).
    U pravu si sto se Hajduka tice, moj deda je bio Srbin i nikad nije imao problem, nikad nije bilo problema ni sa dovodjenjem srpskih igraca. Rekoh,druga su vremena tada bila. Ja jos uvek imam zastave, zastavice, znacke i dedine kravate sa grbom Hajduka.
    I meni je drago zbog Partizana mada draze mi je zbog muza koji je ponavljao repliku iz Maratonaca celu utakmicu "Sad kad se nisam slogirao, nikad necu"):D. A ja sam ga jos plus nervirala sto sam cerku dok nije legla terala da ide po kuci i vice Zvezda,Zvezda:). Ona onako mala jos ni ne prica posteno a njemu vice zezda,zezda. Da se rokne:)

    ОдговориИзбриши
  49. Pa treba nekako i poceti..ali odakle??Ispocetka.
    Rodjena u proslom vijeku(kako me samo znalo zapanjiti)kada kazu to "prosli"..jbg.za mene je to 19. a ne 20.vijek.Trenutno,cini i´mi se,u kafani ,najstarija..pre neki dan,napunila 37.(e,i to me zapanji,pa otkud vec!!).Odrasla u Bosni,od.7.god.zivjela u Hrvatskoj,tamo ostala sve do 1995.kada sa cuvenom kolonom stizem u Srbiju.Ovo ti pisem samo zato,sto ces ovde u buduce od mene citati svakakvih izraza,rijeci,jer se sve i svasta u meni pomjesalo,utkalo..
    Kazu da ona Kajli Minog lici na mene(ovde ide onaj smjlic sto namiguje)...Dugo sam mislila da sam visoka metar i zilet,ali kako cuh opis,metar i sumska jagoda-pronadjih se!!!!A opet,citav zivot,momci,bili ili kosarkasi,ili odbojkasi,tako da mi visine i nije falilo..Lomitelju,morat cu ovo da nastavim veceras...a i ovako sve nesto napisah crno-bijelo,ali nije,nije...pu,taman posla!!!
    Tebe i drustvo sam prvo citala u Blicu,paznju ste mi privukli kod Sujice(ismijah se tad uz kafu),pa ste me raznjezili kod Kesica -tema sa slicicama,i novim albumima za slicice,a beleske sam pocela da hvatam kod teme knjiga,kada sam od swosh zapisala one latimo pisce i obecala sebi da cu neke i da procitam..tako mi je drago da je swosh opet tu...A kada forza raspali sa Azrom i Stulicem..milina..tu mi je sve,knjige,muzika,pa sto da ne i drustvo!!!A gdje,pa zna se ,u kafani!!
    Nesto si samo utanjio sa mezom,ali donijela ja domaceg od kuce,pa ako zafali...sjedam u "mece"
    (he,he),i donosim...
    Pa do nastavka"upoznavanja",pozdrav

    ОдговориИзбриши
  50. E,ajde ovako...ja cu radije da se ukljucim u ternutni blog..nesto,ne znam.."sta da radim sa sobom,nasta misli da bacim(Azra)..ne ide mi samoj ovde,kao da tapkam u mraku,ja i ova crna pozadina..Ne ide mi Lomitelju,upravo pre neki dan izadjoh iz crnine..pocela sam ponovo,u ovim godinama da otkrivam boje i da ima se radujem..
    Polako cu i da se ukljucim u zadnji blog...
    A unapred se izvinjavam,evo,stajacu i u cosku pet minuta,jer znam, da imam punooooooo pravopisnih gresaka,ali sto rece jedan bloger....mnogo sam dobra u dusi..a spremam i doooobre kolace..

    ОдговориИзбриши
  51. Драга тамо далеко, ниси сама :) Ја сваки коментар добијем на мејл па знам где је ко. И не брини због правописних грешака. Немам ја ни жељу нити право да било кога исправљам и цепидлачим, ма јок бре, нема шансе, већ се једноставно трудим да мој језик одржим што је могуће више граматички правилним и правописним. Не замерам било коме, само себи. Покушавам, до сада успешно, да ми српски остане српски. Без упадица и сличних ствари. Волим различитости, то ми не смета. Моја жена је Српкиња из Босне која говори измешану екавицу и ијекавицу, што је мени апсолутно симпатично! Не исправљам је, што бих. Она је прихватила по неку реч из београдског сленга а ја по неку од ње. И лепо нам је... Мој отац је био рођен у Боснии то оне године "кад је Швабо ударио" а мајка после другог св. рата у Војводини и гомила родбине је остала ту Босни. Као клинац сам ишао у посету њима са мојима или ујаком. Све је то мени супер, не марим много кад неко греши. Не волим кад то ради намерно, да би скретао пажњу и прави се битан у друштву уз помоћ којекавих "сељизама", капираш?
    Сад, да ли си најстарија, не знам. Генерално смо сви ту неких година. Ја имам 33, следеће године 34 и тако редом ;) А и нема везе колико год да имаш! Докле год ти се допада ова кафана, само шибај! И да... већ сам добио предлог да је мало другачије окречим. Инспектор ми предложио да мало "освежим"... Мораћу да се потрудим ускоро јер, иако ја мнооогооо волим комбинацију црна-наранџаста, испоставило се да многи и нешто нису у трипу црне боје... Туга и то. Наранџаста је ту, онако као револуција против црне али добро, свету се не може угодити :) И у праву си. Свет се састоји одмного лепих боја. Само их треба пронаћи и упознати ;) Свашта нам се у животу издогађало, нећемо о томе, било и прошло, само се памти, и тада нисмо о свету у боји ни размишљали. Ваља то надокнадити, зар не?
    Као што рекох, можеш рећи све што желиш и где год желиш, није фрка...

    ОдговориИзбриши
  52. Ti,dobri covjece...
    Ma,nesto sam smotana ovih dana,sacekalo me dosta toga-posao,vrtic,racuni...i kada konacno docekam vece,ja kao puna elana,zamotam se na trenutak u neko cebe(divna njemacka klima)..i zaspim..i tako par dana..
    Ali veceras..ima da ludujem po kafani,a tek ako koju" popijem",ima da se raspisem,ma sve cu da vas "usijem"!!
    Veoma mi se dopalo kako za suprugu kazes "malena".. toplo i milo..reci joj da ima dosta nasih internet stranica sa temom trudnoce,gdje moze da prati iz nedelje u nedelju promjene bebice ali i nje same..plus dobrih i korisnih savjeta...ali vi to vjerovatno znate...Do veceras..p.s.kada sam kod savjeta,dali ti "sta"Adrijamna Lima?Mislim,savjet...he,he..

    ОдговориИзбриши
  53. Ма дај какве Лиме какви бакрачи... До јуче манекенка, данас мајка. Немам ништа против али просипање памети зарад добијања јефтиних поена је ствааарнооо глупо. Али она то не зна. У њеном свету је то "фенси". Она је сад права риба, дала је савете како се може спојити посао, слава и породица... Фуј! Као да ни једна жена не ради кад има децу!? Глупости...
    Хвала ти за те странице, у праву си. Читамо их доста. Има и тамо свега и свачега али има и корисних момената. А ако ћеш да се распишеш, онда иди на последњи блог ;) Развије се прича па онда буде лееепооо... их! ;)

    ОдговориИзбриши
  54. Ma,ja sam te kod Lime,malo komentarisala...registrovala sam se i ja na Blicu ,pre neki dan,ali da vidis kakav mi je avatar..zivi vic(imao si i temu o vicevima)..Htjela ti ja umanjiti sliku koja mi stoji u kompu.(ono,odmori i slicno)..uradila kako znala,ali kada pogledah konacan ishod,muko moja..od svega ja ti dobih nekakve resteke..eto,da te pitam..kako umanjiti sliku(ovo su one sa foto-aparata)prenesene na komp.Prvo me bilo par dana blam da ista komentarisem,a poslije,pa koga sisa,nasmijah se i tjeram dalje.Ali,bez obzira,kako nesto da umanjim,ako me cefne,da mijenjam avatar??Eto,antitalnet sam i za to(bogami,ja otkrih vise gresaka o sebi)..morat'cu na "remont!"
    I zaspah i sinoc..e,zivote,izdajice,ispadoh i "lazov"...

    ОдговориИзбриши

Пратиоци

Претражи овај блог

...

free counters