Prime Directive

И да будемо начисто. Вређање мене овде још и може да прође, задаћете коју рану мојој сујети, зарашће, нема везе, али вређање неког другог, на мом блогу, мојој авлији, не дозвољавам. Ово сматрам разбибригом и малом можданом гимнастиком а не огласним простором те ако неко жели некога да прозива, нек` лепо отвори свој налог па удри брате, сестро или шта си већ. Свађа и те клиначке глупости не долазе ни под који обзир! Није цензура већ немање разумевања за приземна срања. Ако ме нешто нервира и диже ми притисак је препирање ради препирања! Двоје не може да разговара ако имају исти став, то је јасно ко летњи дан у подне, али контрирање зарад самозадовољавања личне малограђанштине заиста нема шансу. Аргументовани ставови долазе у обзир, то волим и много ценим и надам се истима. Унапред хвала на разумевању.

Понешто о мени

Моја слика
Половина људи има константну жељу да другима прича приче и објашњава очигледно. Ја спадам у другу половину. Ако имам шта да кажем рећи ћу/откуцаћу овде па кога интересује, интересује. А кога не интересује... изгубио је 10 секунди живота док је и ово читао. Нек` тражи бољу кафану!

... а кога интересује више података о мени:

недеља, 12. јануар 2014.

Дани у Индији

             Има дана кад човек може да каже да му иде баш, баш добро. Али има и дана, цитираћу Николу Симића који је кроз уста Душка Дугоушка рекао, када не вреди ни устајати из кревета.
               Прошли викенд сам био планирао да обилазим Мумбај. Мало више и мало дуже. Типа цео дан. Ипак, заболела ме моја стара бољка која је тињала и која је дочекала својих пет минута славе. Тениски лакат. Када мало боли, лако се реши. Вежбе и слично и иде. Од пре пар година сам то решавао са неком врстом "фитнес" кугле. Има неки тег унутра и то малтретира руку и мишиће у њој да се крећу како је природа наменила. Е па заборавио сам је. Јеби га. Пре десетак дана је заболело. Нисам могао ни зубе да оперем. Одем код доктора, он каже, одмарај. И даде ми неке лекове против болова. Добро де. Попијем таблету у суботу вече и сутра ујутро сам се пробудио са таквом главобољом да нисам могао на очи да гледам. У животу ме није тако болело. Доручковао сам и отишао напоље да се смирим, да ме прође. Добра ствар је да сам седео поред базена али сам цео дан био сам.



За неповеровати је да 6 сати, колико сам тамо прогледавао, нико није свратио. Ем нигде никога, ем ми сјеба недељу коју сам испланирао... Макао се нисам. Јебене таблете против болова! Помислим, чућу се бар са најмилијма предвече па да чујем како су, кад оно тамо син болестан. Температура, лудило... Е јебем га. А сутра понедељак. Омиљен дан у пичку материну. Отежавајућа околност је што је дошао из Немачке човек који има знања, техничког, и искуства али понекад се нама, "потчињенима", чини да тражимо проблеме где их нема само да би имали шта да решавамо. Напето до коске. Читаво време сам чекао да све легне на своје место. Данима. До овог викенда је Мирку опала температура и дошао је заслужени викенд.
              Викенд је почео суботом вече. У хотелу је прва субота у месецу резервисана за "Happy hour", који траје два сата. Јес` да није прва субота али нема везе. Прва је била Нова година, акоје се више неко и сећа. Тај срећни, весели сат значи да сви који смо у становима у хотелу можемо да пијемо и једемо колико може да стане у нас! Неки су то одрадили до бесвести па су једва отишли из ресторана.

Предјело беше ситан, хладан, пилећи сендвич са неким чудним сосом. Чини се на слици велико али није. Залогај. Буквално.

Риба и пилетина са роштиља. Овде се види очајна величина оних хладнопилећих сендвича. Бар их је било у изобиљу. У чаши је рум-тоник. Не волим џин а сумњао сам у способности бармена да направи неки озбиљнији коктел.

Дезерт. А шта је ово на врху колача, који мој?

Шта, шта је? Злато. Дакле, декадентност на нивоу. Све бесплатно и све просечно али је чоколадни колач био са златом. За неповеровати. За ово сам чуо али јео нисам. Не даје никакво побољшање укуса већ је, ето, ствар престижа. До мојега! Сто других ствари су могли боље спремити али неее. Злато се сија. Циганија.

После пар рум-тоника, одважио сам се на Мохито. Ух ал` сам се зајебао. Шећерна водица. Укус Мохита не постоји. Само име. Е бре... Хтедох нешто друго са узмем али већ су прошла она два сата и то је био крај. Ипак, било је добро друштво и фино се проведох.
               Чух се са Србијом, здравствено стање се поправило. Одлично. Дође недеља која ме је сачекала са масажом. Дакле, после оног "хепија" и пића, јутро па масажа. Није било "хепи-енда", нисам на Тајланду. Опет дође вече, чујем да је Мирку боље али су сад сви остали прехлађени. Е па стварно. Затворио се круг.
                Одморио сам се, напокон после дана и дана пуних несанице, али сам читав дан провео у размишљању, шта ћу писати, шта ми се битно и велико догодило у Индији и схватим да ово нема везе са Индијом. Добро и лоше стварно имају чудан смисао за хумор.

4 коментара:

  1. Gazda, činimi se da tebi uopšte nije legla Indija ili, makar, Mumbaj. Što ne skokneš neki vikend 500 km niže do Goe. Tamo imaš "sandy beaches and palm trees", čisto da malo šmugneš iz te gradske gungule. Naravno, ukoliko ti obaveze dozvoljavaju. ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Признајем, чини се и мени. :) Озбиљно, немам проблема у Индији. Планирао сам да се изгубим, ако не сваки викенд а оно бар сваки други. Да обиђем, видим нешто више од овог лудила у Мумбају. Али, прошли викенда сам био никакав а у децембру сам покушавао да уђем у ритам живота овде. Не мислим на Индију већ на то да устајем као и пре и идем у ауто као и пре али остајем на послу дуже него што сам то у животу радио па се још возим назад као да идем 200км! Дођем увече у стан, тачно 12 сати од како сам га оставио. Лудило. Мало скајп са најмилијима, туш, вечера и кревет. Суботом пре подне исто на посао и тако. Следећу суботу после подне планирам мало до јужног дела града па на вечеру у онај твој препоручени ресторан. Имам и још једног колегу који је увек за те акције. Видећемо како ће да испадне. Можда крајем месеца добијем госта овде. Пријатељ из Србије има могућност и шансу да се организује а ја имам право на једног госта овде до 14 дана па, полако, ићи ћемо негде заједно, " не звао се ја Лоример!" :) Кад спомену Гоу, прво сам хтео следећу суботу тамо да потрошим јер ће бити Бајк фест, Бајк вик или како год се већ зове.
      http://indiabikeweek.in/ Нисам наишао на још неког авантуристу па сам одустао. Могу и сам али јеби га, морам ли све сам?

      Избриши
    2. Bike fest na Goi! Pa, ovo je totalna egzotika.
      Nisam znao da voziš motor, vozim i ja.
      Ako ikada budeš dolazio u BG motorom, eto prilike da se upoznamo, provozamo i nažderemo u nekoj drumskoj kafani. :)

      Избриши
    3. Егзотика, него! Додуше, није то баш мој фазон. Оно, Харли или нешто што личи на Харли, запуштени, дугокоси бунтовници без икаквог јебеног разлога, опијање, мало гудрирање и тако даље. Нека Фала. Али с мотором у Београд... хммм... добра је то идеја али не знам где би с породицом. :) Неће се то скоро догодити одма` да ти кажем, али, за друмску кафану, увек.

      Избриши

Пратиоци

Претражи овај блог

...

free counters