Prime Directive

И да будемо начисто. Вређање мене овде још и може да прође, задаћете коју рану мојој сујети, зарашће, нема везе, али вређање неког другог, на мом блогу, мојој авлији, не дозвољавам. Ово сматрам разбибригом и малом можданом гимнастиком а не огласним простором те ако неко жели некога да прозива, нек` лепо отвори свој налог па удри брате, сестро или шта си већ. Свађа и те клиначке глупости не долазе ни под који обзир! Није цензура већ немање разумевања за приземна срања. Ако ме нешто нервира и диже ми притисак је препирање ради препирања! Двоје не може да разговара ако имају исти став, то је јасно ко летњи дан у подне, али контрирање зарад самозадовољавања личне малограђанштине заиста нема шансу. Аргументовани ставови долазе у обзир, то волим и много ценим и надам се истима. Унапред хвала на разумевању.

Понешто о мени

Моја слика
Половина људи има константну жељу да другима прича приче и објашњава очигледно. Ја спадам у другу половину. Ако имам шта да кажем рећи ћу/откуцаћу овде па кога интересује, интересује. А кога не интересује... изгубио је 10 секунди живота док је и ово читао. Нек` тражи бољу кафану!

... а кога интересује више података о мени:

среда, 23. март 2016.

Где се изгубило: "Лепо изгледаш!"?

           Знам, разумем да се све мења, да је језик "жив" и да еволуира и осавремењује се у зависности од околине и оних који га и колико користе али неке промене су ми, у најмању руку, бесмислене.
           Пре неких, ценим 15 година, сестра од ујака ме замолила да јој оценим изглед пред излазак у град. Нисам знао шта да јој кажем. Имала је око 20 година и покушала је да се обуче сходно и годинама и друштву и клубу у који је хтела да "изађе". Ипак, обукла је премало. Нисам знао како то да јој саопштим. Видела је да размишљам шта да јој кажем и она ме упита следеће: "Сад ми реци, онако, као мушко, не као брат, да ли изгледам секси?" Секси!? Она је мене упитала да јој кажем да ли је секси!? Ја то да јој кажем!? Брат!? У тренутку сам експлодирао. "Па добро бре матер му јебем, да ли си ти нормална!? Брат сам ти, ненормална... Какво ти је то питање? Не пада ми на памет да даље разговарам са тобом!", после чега сам изашао из собе и отишао да гледам тв. Она је почела да плаче. После пар минута је дошла и она и села у фотељу поред, сва у сузама и размазаној шминки. Када се смирила, хтела је да сазна шта је погрешила. Нисам знао одакле да почнем али сам ипак морао да почнем од нечега, једноставно сам морао.
              "Питаш се, већ дуго времена, зашто немаш дечка? Све везе су ти на неколико дана или, ако имаш среће, месец дана. Запиташ ли се зашто је то тако, бар некад?" Она почиње опет да цмиздри. "Сад плачеш а хоћеш да изгледаш "секси", је л` тако? Добијаш оно што тражиш. Схваташ ли то? Привлачиш оне ликове који желе секс са тобом. Ништа више. То је поента "секси" изгледа. Ја када видим неку раву да се скине и да ми показује оно што је иначе сакривено и око чега треба, као мушкарац, да се потрудим, губим поштовање према њој и само желим да је стрпам у кревет, скинем све са ње и не силазим с ње к`о дете с трешње целу ноћ! Онда ујутро очекујем од ње да нестане. Добила је шта је тражила." Код сестре, суза сузу стиже. "Добро бре, де, `ајде, нисам хтео да те назовем курвом али знаш на шта сам мислио." Јасно јој је било. Итекако јој је било јасно. Помогао сам јој да дође себи, да се среди и онда смо отишли на неку брзу клопу. Променила се, прихватила је моју критику као разбуђивање и пар година касније се удала, што јој је и био циљ.
               Сам израз, тај већ чувени "секси" се одомаћио и раширио. Толико да сам чуо и поједине родитеље који изглед своје деце оцењују на тај начин. Све је добило неку бизарну ноту. Како је то могуће? Јебе ми се за улични говор и у том смислу опуштену варијанту као модерни смо па причамо као сав модеран свет. И није ми само српски језик тема. Ево ме у Немачкој и овде је исто. Скоро пребацујем с програма на програм и наиђем на неко такмичење деце у певању. Нисам волео ни Мињу Суботу и "Музички тобоган" па ми ни ово није интересантно али деца рекоше дај да мало гледамо и онда је једна од чланица жирија рекла, девојчици од неких 12, можда 13 година: "Лепо певаш а и средила си се. Баш си секси, сад бих те изљубила." Крај. Променио сам програм брзином муње на опште негодовање публике око мене.
           Шта се догодило па је секс постао нормална ствар којој и деца треба да се диве и да му стреме? Нема здраве и потентне особе на свету која не воли сексуални однос али ово је превазишло сваку меру. Скоро да је постало глупо и смешно некоме рећи да лепо изгледа. Да се лепо обукао. Да има стила. Чак је и понижавајуће! Ако није "секси" џаба сво сређивање. Откуд толика жеља да сви стремимо јебању и сношајима где год се окренемо? То је бре природна потреба у одређеном животном добу која се користи како би се све изопачило и окренуло. Па зар ја треба да се дичим сутра са ћерком која хоће у град у допичњаку и халтерима са сисама на извол`те!? Ако хоће тако да изгледа, нека се слободно тако обуче дечку у соби а не да таква шета улицом. Па курве су постале угрожене. Све их је теже разликовати од осталих жена у друштву. Или да говорим сину како треба да иде на фитнес или у теретану да би био "секси"? Боже ме сачувај и саклони. Од пре пар месеци се неки лик на тв-у рекламира како је смршао, то је сад модерно је л`, и има своју интернет страницу која се, у преводу, назива "учинићу те секси". Ало бре!? Је ли ово нормално? Не прича о томе колико је здраво бити у форми, колико је претерана масноћа опасна по метаболизам, колико је добро кретати се јер све више седимо и слично. Ма јок, он то нема намеру да објасни. То је без везе, превазиђено, није модерно. Он жели људска тела да доведе у стање које се назива "секси".
         Ко оволико упорно намеће физички изглед и сексуални однос као циљ, као тачку и појаву којој треба да стремимо као људска раса? Секс волим и врло радо га упражњавам али немам ни најмању жељу да будем "секси" колегама, а ни колегиницама, с посла. Све је мање ствари којих се стидимо. Све је мање ствари које остају међу нама, као партнерима, као родитељима, као родбином, као пријатељима па чак и као потпуним странцима. За распиривање свега овога и распростирање кривим све курчеве друштвене мреже али смо и пре тога пукли по шавовима.
            Добра Рахела Ферари је давно упитала у "Тесној кожи": "А глава? Где је глава?" "Глава отпада." "Како отпада, отпала ти да бог да!" Још мало, само још мало и глава више неће бити проблем у било чему. Све што ће преостати је општа будалаштина и гологузија. Стида и умерености више нема.

Нема коментара:

Постави коментар

Пратиоци

Претражи овај блог

...

free counters