Prime Directive

И да будемо начисто. Вређање мене овде још и може да прође, задаћете коју рану мојој сујети, зарашће, нема везе, али вређање неког другог, на мом блогу, мојој авлији, не дозвољавам. Ово сматрам разбибригом и малом можданом гимнастиком а не огласним простором те ако неко жели некога да прозива, нек` лепо отвори свој налог па удри брате, сестро или шта си већ. Свађа и те клиначке глупости не долазе ни под који обзир! Није цензура већ немање разумевања за приземна срања. Ако ме нешто нервира и диже ми притисак је препирање ради препирања! Двоје не може да разговара ако имају исти став, то је јасно ко летњи дан у подне, али контрирање зарад самозадовољавања личне малограђанштине заиста нема шансу. Аргументовани ставови долазе у обзир, то волим и много ценим и надам се истима. Унапред хвала на разумевању.

Понешто о мени

Моја слика
Половина људи има константну жељу да другима прича приче и објашњава очигледно. Ја спадам у другу половину. Ако имам шта да кажем рећи ћу/откуцаћу овде па кога интересује, интересује. А кога не интересује... изгубио је 10 секунди живота док је и ово читао. Нек` тражи бољу кафану!

... а кога интересује више података о мени:

субота, 13. јул 2013.

Зло

Искрен да будем, нисам поптуно сигуран ни да ли желим о овоме да причам ни да ли знам шта хоћу да кажем. Ради се о једном наркоману и иако сам ја сумњао да је он зависник, нисам дозволио да ми та мисао засени оно што он заиста јесте, један добар човек. Говорио сам себи, ма убеђивао се, да је болестан од нечега, да га нека гадна болешчина мори и мучи и тако сам се и односио према њему. Избегавао сам теме које би се могле тога тицати. Не могу га назвати пријатељем, мада је могао да буде, није ми „ни род ни помози бог“, већ неко кога сам стицајем животних околности упознао и ко ми је неколико пута помогао у животу. Ожењен је, има двоје деце, скућио се али га је жена са том истом децом оставила. Одселила се. Није могла више да трпи то дугогодишње дрогирање. Да ли му је икада заиста помогла да престане, ма колико то било немогуће и тешко, не знам. Да ли је позвала друге да му помогну, не знам. Да ли је утицала на његове родитеље и сестре, који, чини ми се, и дан данас не желе да поверују да је наркоман, да му помогну, не знам. На сва ова питања нисам, нити ћу, тражио одговоре. Знам само да није разговарала ни са мном ни са Маленом о његовом проблему, до скоро, када нам је рекла да се, и због чега, одселила од њега. Тада су моје сумње добиле нагору могућу потврду. Да ли је сада касно за њега, ни то не знам. Ја сада, једноставно речено, не знам шта да радим с њим у мом животу. Ништа више.

2 коментара:

  1. Viši inspektor Bešević27. јул 2013. 16:23

    Ja bih nastupio otvoreno i frontalno,kada se za to ukaze prilika.
    Sta znaci to "kada se ukaze prilika"?
    Savki narkoman ce u odredjenom momentu nesto da trazi,za slucaj da ti nisi spreman da mu to ucinis stavi mu do znanja zasto je to tako.
    A do tada bih ga malo proveravao i slao odredjene signale i pokusao iz njega da izvucem,da mi otvoreno kaze u cemu je problem.
    Znam dosta ljudi oko sebe koji se pucaju kakoinom,ali sa njima nisam blizak,a ionako moj stav prema njima je prilicno arogantan,tako da ne razmisljam.
    Pre 10 godina i vise moj jedan dobar drugar imao je problem sa kockanjem. Sto je vrlo ozbiljan problem,radio sam dve godine po kockarnicama,i to je jedan nevidjeni uzas. I ja i ostali smo mu otvoreno rekli da od nas ne moze da trazi nista,pare na zajam posebno ne. AKo je gladan i zedan mi cemo da mu kupimo da jede,ali zive pare ili bilo sta slicno materijalno nista. Izvukao se posle izvesnog vremena.
    Uglavnom,probaj da mu okolo naokolo (za pocetak) stavis do znanja da znas o cemu se radi. Ja sam to obicno radio sa racunanjem par...u faoznu,gde su ti pare kada si prekjuce imao toliko i toliko? Gde si potrosio? Sta radis s parama i slicna pitanja. TO naravno mozes sa ljudima koje dobro znas,a ja ne znam koliko ti dobro znas tog lika da bi ga pitao za pare,ali nadji nesto.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Што се тиче те "прилике", њу сам планирао да искористим, веруј ми. Да сам близак с њим, нисам, мада сам искрено намеравао да будем. Игром случаја знам одакле су му и ћале и кева али то сад није битно. Битно је да ја знам чиме се пуца, сазнао сам чак и колико дуго је у проблему, генерално сам довољно информисан али нисам желео баш све да истресем овде. Сазнао сам чак и да су он и његова жена били убеђени да и ја знам! Сада и ја знам а и он зна да ја знам. Јеби га... Малена и ја смо већ причали шта и како, у смислу, шта чинити ако се појави на вратима и слично. Ствар је у томе да је мени сад, не знам како бих то боље рекао, криво што га познајем и што сам толико уложио у то познанство. Осећам се разочараним и беспомоћним али, веруј ми, ја сам један од последњих који би требао да му помогне. Ипак, ако ме икад, ико буде замолио да му помогнем, помоћи ћу му, свега ми хоћу, како знам и умем.

      Избриши

Пратиоци

Претражи овај блог

...

free counters