Prime Directive

И да будемо начисто. Вређање мене овде још и може да прође, задаћете коју рану мојој сујети, зарашће, нема везе, али вређање неког другог, на мом блогу, мојој авлији, не дозвољавам. Ово сматрам разбибригом и малом можданом гимнастиком а не огласним простором те ако неко жели некога да прозива, нек` лепо отвори свој налог па удри брате, сестро или шта си већ. Свађа и те клиначке глупости не долазе ни под који обзир! Није цензура већ немање разумевања за приземна срања. Ако ме нешто нервира и диже ми притисак је препирање ради препирања! Двоје не може да разговара ако имају исти став, то је јасно ко летњи дан у подне, али контрирање зарад самозадовољавања личне малограђанштине заиста нема шансу. Аргументовани ставови долазе у обзир, то волим и много ценим и надам се истима. Унапред хвала на разумевању.

Понешто о мени

Моја слика
Половина људи има константну жељу да другима прича приче и објашњава очигледно. Ја спадам у другу половину. Ако имам шта да кажем рећи ћу/откуцаћу овде па кога интересује, интересује. А кога не интересује... изгубио је 10 секунди живота док је и ово читао. Нек` тражи бољу кафану!

... а кога интересује више података о мени:

петак, 14. септембар 2012.

Историја Срба

                     Ако ишта мрзим у виртуелном електронском сандучету, онда су то они чудни прослеђени мејлови, типа "ако ово не пошаљеш даље, имаћеш 5 година несреће" и слична срања. Нисам сујеверан па ми ова врста поште ипак смета. Бришем их после само пар секунди гледања. Због немања разумеваања и потпуне нетрпељивости према овој врсти провокације сујеверја, пар пута сам брисао оно што нисам требао. Сад ипак мало дуже читам шта пише.
                      Пре пар дана ми је стигао мејл са гомилом адреса пре текста, одакле се јасно види да је прослеђен једно пар милиона пута! Док дођем до битног у пошти, изгубим вољу за читањем плус ми утрне прст котрљајући точкић на мишу...  Само због наслова, који сам (зло)употребио у наслову, сам наставио да читам и ево шта је писало.

"Бог створи Земљу,
створи и народе разне а међу њима наравно и Србе.

И рече Бог Србима: Вама дајем једну веома специфичну особину, нека то буде курчење, а да ствар учиним занимљивијом нека то буде курчење без икаквог основа. И још рече Бог: Идите сада Срби и курчите се по Земљи док је света и века, и док нека сила не попизди па вас сатре до последњег.

И тако Срби годинама ходише по јевроазији док коначно у VII веку не дођоше на Балкан. Један Србин рече: Чини ми се да је овај плодни балкански простор изузетно повољан за курчење. Остала браћа подржаше га у глас. Чак шта више, рече главни Србин, хајде да се настанимо у сред Балкана да би наше курчење дошло до изражаја.

И курчисмо се тако вековима док не дођоше Турци. Кад дођоше они веле:
Аман Србистанци дај само да прођемо туда па да пљачкамо богату западну јевропу. Срби одговорише: Курац да прођете.
...И сатреше нас.

После пет векова изби буна. Турци веле: ево вам примирје, Срби веле: Ево вама курац.

Прођоше онда ратови мањи и већи док не дође до Првог светског рата.
Аустроугарска рече: Аман Срби десет пута смо већи од вас, предајте се.
Одговор је гласио: Предамо се курац бре!
...И сатреше нас.

Дође и Други светски рат. Влада потписала пакт. Народ виче: Курац пакт.

Немачка каже: Добићете по пички. Србија каже: Добићете ви курац!

...И сатреше нас.

Амери рекоше: Дајте базу на Косову. Србин рече: Дамо вам курац на Косову...

...И сатреше нас.

НАТО виче: Уђите у наш пакт да вас не би размождили. Ми вичемо: Уђемо курац у ваш курчеви пакт, набијемо вас све на курац, и успут попушите нам курац.

Наставак следи..."

                      Негде између ових редова има и истине, зар не? Е сад, да ли смо те курчеве среће па је дана кад нас је стварао бог био баш толико неразуман, те је решио да збија овако неслану шалу са нама или смо једноставно накриво насађени и свима хоћемо курац да увалимо, показаће историја. Она права. Додао бих да ако овако наставимо, неће бити наставка.

14 коментара:

  1. Ako vanzemaljci ikad budu sleteli na Zemlju, bolje im je da ne sleću kod nas. Odmah bismo počeli da se kurčimo i došlo bi do malo bliskijeg susreta treće vrste. A onda bi počeo Prvi galaktički rat...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ako uspostavimo kontakt sa nekom inteligentnom civilizacijom, odma' da ih pitamo vjeruju li oni u Boga, odnosno, da li su pravoslavci ili katolici? Ako su katolici onda nema što da traže ođe; i onako ih je pun kurac po čitavoj planeti. Ako su, pak, pravoslavci, onda im ne trebamo ništa zamjerit’. Dobrodošli su, brate, da ostanu kod nas kol’ko im se ćefne. Dočekaćemo ih k’o da su nam rod najrođeniji. Poslužićemo ih finom, tanko nasječenom užičkom pršutom i sjeničkim sirom. Ako im je kojim slučajem sjenički sir prejak, tu je vazda mladi kajmak, pa neka ga, brajko moj, mažu na vruću pogaču do mile volje. Za glavno jelo biće servirano praseće pečenje kao i jagnjetina sa Zlatara, pa ko šta voli – ako muče muku s holesterolom možda im je bolja jagnjetina. Sve ćemo to zalivati rakijom i pivom, ali bih zamolio dobavljače da prilikom odabira rakije zaobiđu subotičku i nišku - ne bi’ baš da nam pravoslavni gosti iz Kosmosa pocrkaju već pri prvom kontaktu sa nama. Ma nek’ ste nam živi i zdravi, zvjezdana braćo, pa ako Bog da, eto uskoro i nas kod Vas!
      Preporuka:

      Избриши
    2. Ja sam majstor da oteram Lajku ali sam i majstor da dozovem Slavoljuba. Jedno zlo nikad ne ide samo... ;)

      Избриши
    3. Usput, Slavoljube, bilo bi lepo da se vratiš na Blic. Naći će se već neka inkarnacija, valjda. Najbolja je Slavoljub (mada i Varvari_PG nije za bačit'). Fali humora i podjebavanja tamo. Ne mogu, bre, sve sam...

      P.S. Hajde da priznam, najzad. Ja sam bio onaj profa "Kec k'o vrata". Ma i nije bilo tako teško to zaključiti, a?

      Избриши
    4. Mirkoni, verovatno bi' se i vratio kad bi mi puštali komentare. Upravo je to bio razlog što sam dig'o ruke od Blica - neobjavljivanje komentara. Nikad se ne zna, ali stvari ne treba siliti; trenutno nemam neku volju da trošim vreme smišljajući i kucajući tekstove, a da su, pritom, šanse da isti budu objavljeni manje od 2%.

      Ej, ja za "Keca k'o vrata" nisam im'o dvojbe. :-) Bio si i "Padobranac", zar ne?

      Избриши
    5. Da, to su mi bila dva alter ega, isključivo na stripu. Ovaj treći je opstao uprkos tim silnim ograničenjima tamo. Moji komentari su veoma kratki pa se nema tu šta smišljati. Nastaju na prvi impuls a pomažu mi da razbijem monotoniju na poslu. Moraju biti ili smešni ili dovitljivi a veoma retko i "otrovni". Svestan sam tog svog talenta pa ga nesebično delim sa Blicovom publikom. Do daljeg. Na blogu već volim da se razmahnem i tu sam nekoliko puta popio NEOBJAVU pa nisam toliko aktivan. Ko zna, možda Blic olabavi sa svojom cenzurom pa ono tamo zaliči na nekadašnji sajt. Možda to tamo vrati i ostalu dvojicu pobegulja (Inspektor i Gazda). Inače, postoji brat blizanac Blica a zove se Vesti online. Komentari su slobodni da slobodniji ne mogu biti ali, avaj, ne odgovara mi "habitat" tamo.

      Избриши
  2. ... а и у том рату би се курчили!

    ОдговориИзбриши
  3. Viši inspektor Bešević16. септембар 2012. 04:08

    Svakom normalnom coveku je jasno da ce vanzemaljci sleteti bas u Srbiju i da ce doci do velikog sranja. :))
    Ja sam nas vise upoznao napolju nego u Srbiji. Napolju se tek vidi koliko mi kao narod imamo nekih osnovnih mentalno logickih nedostataka,koliko smo pohlepni,pokvareni,bahati,i pravimo se pametni bez nekog posebnog pokrica. O kurcenju da i ne pricam. Od kurcenja se niko nikada nije ovajdio,a mi posebno ne,naprotiv.

    Ne bih da dalje sirim pricu,ali to kurcenje i sve ostalo ce nam doci glave...to se vec sada i vidi. Ja stvarno verujem da nas u sledecem veku nece ni biti,bar ne u ozbiljno organizovanoj drzavi.
    I sto je najgore ne mislim da ce nas pregaziti neka sila...sila ce samo da nas izmuci,a prgazice nas Bugari,Ustase,Madjari...

    ОдговориИзбриши
  4. Инспекторе, ја немам шта да додам осим оне старе: "Синко, ако се зарати, удри на Бугаре! Нећеш погрешити..." Мада ми је добра и: "Кад год не знаш шта да радиш, ти гледај шта раде Бугари, па уради супротно!"

    ОдговориИзбриши
  5. Миркони и Славољубе, како се вас двојица лепо испричасте, нема шта. Као пре... :)

    ОдговориИзбриши
  6. Viši inspektor Bešević19. септембар 2012. 00:29

    Gazda,poznavao sam jedno 5 Bugara...sve da ih skupis,ne mozes da napravis jednog coveka da valja. Ako ima neko gori od nas,onda su to Bugari. Daleko im lepa kuca.
    Tako da..UDRi BUGARINA!!! :)))

    ОдговориИзбриши
  7. Viši inspektor Bešević19. септембар 2012. 00:36

    Slavoljub inace osvezava ambijent,totalno!
    Gazda ako bi bilo moguce da mogu da se kace linkovi sa Blica ili drugih novina pa da to malo komentarisemo,ne bi bilo lose. :) :)

    @Mirkoni
    ne bih se vracao na Blic,jer to vise nije to. Nakupilo se tu neke teske fukare. Kada pogledas komentare,skoro da uopste nema clanova,sve su korisnici. Nivo rasprave uzasno prizeman. I sve je nekako totalno neispirativno...a i ja jedva da i otvorim da procitam poneku vest,sada jedva i na sportu. Od kada sam batalio Blic ostavio sam mozda odrdjen broj komentara (mozda oko 50ak-uglavnom sport)..za vise od godinu dana,sto je nista u poredjenju sa ranijim periodom. A cenzura je posebna prica,necu vise o tome da trosim reci i vreme,jer me vise ne zanimaju.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Да будем искрен, линкови са "Блица" у кафани ми баш и нису по мери, чини ми се да сам то већ рекао, али ако гости хоће да коментаришу, како ја то да забраним?

      Избриши
  8. Ја се извињавам што ових дана не обилазим кафану довољно редовно, а разлог за то је што ми се стан претворио у магацин! Кутије и торбе на све стране... У недељу је "Дан Д". Ваља нам прећи 600 километара у смеру запада.

    ОдговориИзбриши

Пратиоци

Претражи овај блог

...

free counters