Prime Directive

И да будемо начисто. Вређање мене овде још и може да прође, задаћете коју рану мојој сујети, зарашће, нема везе, али вређање неког другог, на мом блогу, мојој авлији, не дозвољавам. Ово сматрам разбибригом и малом можданом гимнастиком а не огласним простором те ако неко жели некога да прозива, нек` лепо отвори свој налог па удри брате, сестро или шта си већ. Свађа и те клиначке глупости не долазе ни под који обзир! Није цензура већ немање разумевања за приземна срања. Ако ме нешто нервира и диже ми притисак је препирање ради препирања! Двоје не може да разговара ако имају исти став, то је јасно ко летњи дан у подне, али контрирање зарад самозадовољавања личне малограђанштине заиста нема шансу. Аргументовани ставови долазе у обзир, то волим и много ценим и надам се истима. Унапред хвала на разумевању.

Понешто о мени

Моја слика
Половина људи има константну жељу да другима прича приче и објашњава очигледно. Ја спадам у другу половину. Ако имам шта да кажем рећи ћу/откуцаћу овде па кога интересује, интересује. А кога не интересује... изгубио је 10 секунди живота док је и ово читао. Нек` тражи бољу кафану!

... а кога интересује више података о мени:

петак, 20. јул 2012.

Време ме лагано гази. Или ме је већ прегазило?

                 Колега и ја свратисмо у један ресторан, после доста дугог и напорног дана. У том ресторану је сваке среде тзв. "Дан шницли", што ће рећи да су порције или дупло веће или је цена дупло нижа. Наручисмо ми по једну порцију истих и по пиво. Точено.
             Сто поред нас, некако дијагонално, је била група од шесторо, седморо момака. По понашању и међусобном односу, рекло би се да се дуго знају. Дакле, ортаци. Нисам могао а да не чујем шта причају.
- "Опет порука. Јао што их не волим. Што ме не позову кад им нешто треба а не да куцам?"
- "Ух, који ти је то модел? 4 или 4С?"
- "4С. Што питаш? Зар их не разликујеш?"
- "Не могу да их разликујем кад имаш ту чудну гумену навлаку на њему. Питам те јер ме чуди да имаш Ајфон а немаш флет интернет на њему. Што не скајпујеш онога ко ти пише?"
- "Наравно да имам флет! Човече! Па Сири без флет нета не може да функционише како треба. Не причај глупости... А СМС је куцала мама. Њој ово све није баш најјасније."
- "И ја са мојима имам проблеме да им објасним све предности овог телефона. Они навалили на Хатеце па Хатеце. Невероватни су. На њему нема шансе да гледају нови Еплов те-ве стрим."
- "Е да. Браво за тему. Кад ће почети да стримују? Зваће се Ајтиви или тако нешто, зар не?"
- "Да, баш тако. Кажу да је пуштена бета верзија па се сад чека званично пуштање официјелног фри стрима. Колико то само предности има, биће то баш кул."
- "А што су твоји маторци на Хатецеу, а ти на Ајфону? Шта, као боље им је, а? Ма дај..."
- "Наравно да им није боље! Али докле ја њима да објашњавам да Гуглов Епстор има значајно мању понуду од Еплових епова. Види овај. Погледај. Само га покренем и гледај. Само један клик и тренутно ми даје поптуно тачне и прецизне информације о томе где сам. Тачна географска ширина и дужина, временска прогноза, стање саобраћаја и најважније вести из околине. А код њих? За све ово морају да скидају један по један Еп. Пих. Глупости."
- "Па шта ако морају? Ево и ја имам Хатеце Уан са бржим процесором од тог у твом Ајфону и не жалим се. Онлајн сам као и ти. Флет. И имам те исте информације преко гуглових сателита. Покренем Гугл Мапс и види. Ту је све. Други је проблем што ти немаш времена да својима објасниш како функционише Гугл и Андрод."
- "Или не уме!? Ха, ха, ха..."
- "Да, не умем, то је то. Баш си саркастичан, ха, ха. Ево смејем се."
- "Види га, што се вређаш?"
- "Не вређам се већ нећу да губим време на објашњавање са људима које је време прегазило шта значи технолошки напредак и које су предности урбаног света."
- "Ту си у праву..."
- "Шта ја са њима да причам кад им је дивиди врхунац свега. Толико тога може да се даунлоудује са нета а они и даље гурају оне дивидијеве у прастари плејер. Не знам шта ћу са њима. Стварно..."
                 Погледам у колегу. Он у чуду као и ја. Осврнуо сам се лагано да видим кога смо то, потпуно ненамерно, ослушкивали. Морао сам. Јес` да такве потезе не одобравам али нису ме ни приметили нити маре за овакве, заостале, као што сам ја. Сваки је био обучен у тамну комбинацију одеће. Дужу косу али мајице и дуксеви нису имали називе "Металика", "Сепултура" или "Ајрон Мејден" и слично већ неке курчеве трибале и смешна срања. Било их је седморица. Нас двојица смо их слушали неких десетак минута и закључили да нису нити једном једином речју поменули жене. Ма ни у неком пренесеном значењу. Осим што је било речи о затуцаној мами. Нас двојица смо покретали теме о женама кад год би конобарица прошла поред нас. Скрене нам пажњу и ми наставимо поново по старом. Није била ни млада ни оскудно обучена али је била женско које је било љубазно према нама и још нам се притом и осмехнуло. Што се мене тиче, то је био довољан, ма савршено довољан разлог, да мозак искључи свој рацио и почне да ужива у призору.
               Поједосмо ми те наше шницле, колега попи још једно пиво, платисмо шта смо били дужни а она екипа је и даље наглабала о стримовима, фоновима, мапсовима, хаковању, хендловању, мејловању, скајповању, гуглању, даунлоуду, аплоуду, андоридима... Чим смо направили пар корака, након изласка из ресторана, колега је процедио: "Сиротани једни..." Или смо нас двојица већ стара, изгубљена генерација, без икакве шансе да ухвати, тај све бржи и већи, корак који прави савремени свет?

6 коментара:

  1. Nisam nikad bio ljubitelj čitanja (samo ono što se mora) pa sam zbog toga obožavao dijaloge u prozi. Uvek je to bilo pitkije, interesantnije od pasusa i pasusa ('aj' da zvučim fensi) deskripcija... Tako je bilo i sada, na ovom astalu. Kao da sam sedeo i ja sa vama i slušao ih (a ne govorim nemački).

    Inače, nisi u pravu da nisu pominjali žene (pored mame). Pominjali su i Siri...

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Јао Миркони, немој тај дигитализовани женски глас да називаш женом, ко бога те молим! :)

      П.С. Хвала на комплименту.

      Избриши
  2. Viši inspektor Bešević25. јул 2012. 01:57

    Ja sam jednom ovde ili negde rekao da mi je zao sto sam doziveo a vidim predvorije sveta iz filma "Trkac".
    Sada mi je takodje zao sto cu,ako pozivim dovoljno dugo,doziveti onu varijantu sajber seksa iz onog filma sa Staloneom,Vesli Snajpsom i Sandrom Bulok,kada se Stalone kao pandur i Vesli kao krimos bude iz neke vrste hibegnacije posle ko zna koliko stotina godina...i sve je totalno drugacije,pa i seks. Stalone i Sandra se PRCAJU (hahahahaha) preko neke skalamerije koju stave na glavu,pa se ukljuce na server ili sta vec,hehehehe. Uzas.
    E tako ce i ovi android momci i devojke,koji se vise oduzevljavaju novim spravama nego zenskim sisama.
    Nema sanse da sednem u kafanau a da ne ODMERIM konobaricu. A bogami i poneku goscu...jebe mi se za daunlod,android,R2D2 i sl. :) Ja od kada sam kupio mob fon koristim iste funkcije...jedino je slikanje nova funkcija koju sam vremenom ubacio. :)

    ОдговориИзбриши
  3. Ah da, dobri stari Stalone i blesava Sandra u fimu "Demolition Man". pazi, virtuelna stvarnost je sve realnoja a ova ekipa momaka je sve manje i manje razlikuje od realnosti. Smatram da covek mora da bude u toku sa tehnoloskim cudima-mudima. Jebi ga, tako je, ali to ne znaci da treba o tome da naglabam kad god mogi i gde god mogu! Sto bo moja baba rekla, "k'o Svaba tra-la-la"...

    ОдговориИзбриши
  4. Zaboravih, pogledaj film "Strange Days". Mnogo je suluda ideja koja mi se cini sve realnijom...

    ОдговориИзбриши
  5. Невероватно. Ем имам проблема да задржим госте ем су почеле и пијандуре да свраћају... муко моја... Неки анонимни се на енглеском рекламирао на једном од прошлих столова. Избацио сам га наглавачке напоље! Можда није велика, можда није позната, можда није баш у центру града/пажње али се ипак трудим да ову кафану одржим на добром гласу!

    ОдговориИзбриши

Пратиоци

Претражи овај блог

...

free counters