Prime Directive

И да будемо начисто. Вређање мене овде још и може да прође, задаћете коју рану мојој сујети, зарашће, нема везе, али вређање неког другог, на мом блогу, мојој авлији, не дозвољавам. Ово сматрам разбибригом и малом можданом гимнастиком а не огласним простором те ако неко жели некога да прозива, нек` лепо отвори свој налог па удри брате, сестро или шта си већ. Свађа и те клиначке глупости не долазе ни под који обзир! Није цензура већ немање разумевања за приземна срања. Ако ме нешто нервира и диже ми притисак је препирање ради препирања! Двоје не може да разговара ако имају исти став, то је јасно ко летњи дан у подне, али контрирање зарад самозадовољавања личне малограђанштине заиста нема шансу. Аргументовани ставови долазе у обзир, то волим и много ценим и надам се истима. Унапред хвала на разумевању.

Понешто о мени

Моја слика
Половина људи има константну жељу да другима прича приче и објашњава очигледно. Ја спадам у другу половину. Ако имам шта да кажем рећи ћу/откуцаћу овде па кога интересује, интересује. А кога не интересује... изгубио је 10 секунди живота док је и ово читао. Нек` тражи бољу кафану!

... а кога интересује више података о мени:

петак, 8. фебруар 2013.

Бирач добије отирач


Малена не носи близнаце, двојке или тројке већ једну девојчицу али и та чињеница нас је натерала да размишљамо унапред. У већем смо стану, који може да задовољи и наше и потребе наше деце у следећих десетак година. Јес` да имамо један влажан ћошак под плафоном али не мари. Ауто је већ друга прича.
Кад неком споменем да желим да променим ауто, добијам чудне погледе. Имам караван, све стаје у њега, има сва електрична сокоћала плус климу и шта му сад фали? Јеби га, фали му још једно место назад. Регистрован је као возило за пет путника али када се стави још једно седиште за дете, нема места више ни за кога. Постаје возило за четворо. Тада ће караван постати мали, тачније узак. Ово звучи помало „веровали или не“ али је то ипак чињеница. Нисан је сређен и веома удобан али за путнике који не морају да седе у дечијим седиштима...
Зато сам сада унапређен у бирача. Бирам нове кочије. А избор није много широк јер у овом потрошачком друштву сви нуде само ново и проверено за силу новца. Све остало се своди на подваљивање и одређен ризик кроз препознавање свих скривених мана и проблема. Видећемо колико ћу бити успешан. Али ћу сасвим сигурно изненадити многе некуповином штугартске звезде.
Само се надам се да нећу добити отирач јер заиста не желим да дајем много новца на нешто што је направљено да би ме служило...

12 коментара:

  1. Samo napred, i treba da biras, siguran sam da ces dobro da biras i odaberes! Pozdrav! :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Знаш како иде, не бих да дам превише а хтео бих да буде добро. :) Као у серији "Луд, збуњен, нормалан" кад матори зове пријатеља да му нађе повољан ауто. Он га пита какав хоће а он ће на то: "Јефтин а добар!" Рођак га погледа и одговори: "Па да, чудило би ме да хоћеш скуп и лош."

      Избриши
  2. Japan! Mala zemlja, mali ljudi, male masine a najbolji su....

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. ... француски аутомобили, како сада ствари стоје. Од Јапанаца ценим прво Хонду, па Тојоту и на крају Нисан али моноволумени су ми ван домашаја.

      Избриши
  3. Veliki LIKE za Malenu :) a za izbor automobila ne sumnjam... ;)

    ОдговориИзбриши
  4. Ja ti preporočujem nešto tipa Fiat Doblo'. Može i neke druge marke, pošto mnogi imaju taj tip vozila. Uživancija što se tiče prostora, leba mi... ;)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. И тај тип аутомобила је дошао у обзир али је и врло брзо испао из њега. Веровао ти или не, скупљи су од нпр. Рено Сеника, Форда Ц-Макс или Цитроена Пикасо. Не могу да се начудим, искрено да ти кажем.

      Избриши
    2. Fiat Doblo' nije sigurno. Pre 8 god je bio oko 13 hiljada, znači kao normalan auto ( ima bočna vrata sa obe strane, klimu, cd plejer, 2 jastuka, automatski podizači prozora), ali je samo 1248 kubika. Ne znam da li još proizvode takve slabiće...

      Избриши
    3. Добри мој Улични, ја не желим да дајем више од 5000€ а даније старији од 2005. године... :)

      Избриши
    4. pa, ako nov ima normalnu cenu, i polovan mora isto, zato sam ti dao primer

      Избриши
  5. у петак није било редовног стола јер ми је у суботу била слава. Ни ја а ни моја породица ове године нисмо били у Србији овим поводом. Разлог је једноставан: Хелена. :) Али, више на ову тему у петак.

    ОдговориИзбриши

Пратиоци

Претражи овај блог

...

free counters